Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, 10 februari 2004

Alkmaar 10-02-2004 - 16.00 uur

Parkeercontroleur mishandeld
Alkmaar, maandag 9 februari 2004.
Op maandagmiddag omstreeks 16.30 uur is op de Stationsweg in Alkmaar een parkeercontroleur mishandeld. De controleur wilde samen met zijn collega een bekeuring schrijven voor een auto die geparkeerd stond in een straat waar alleen bussen mogen rijden en parkeren. Toen de controleurs de bekeuring wilden opmaken, reed de verdachte weg. Even later troffen de parkeercontroleurs hetzelfde voertuig aan op de Stationsweg. Zij gaven de bestuurder tekst en uitleg over de opgemaakte bekeuring. De bestuurder bleef kwaad en sloeg een van de parkeercontroleurs hard op de borst. Hierop reed de verdachte met hoge snelheid weg in de richting van het Scharlo en de Bergerweg. De politie heeft gezocht naar de verdachte en hem niet meer aangetroffen. De parkeercontroleur heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Beschonken automobilist veroorzaakt kop-staartbotsing Alkmaar, maandag 9 februari 2004.
Op maandagavond om 19.30 uur heeft een 34-jarige man uit Lindern (Duitsland) aangehouden wegens het rijden onder invloed. Hij blies 575 ug/l, dat is ruim tweeëneenhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man veroorzaakte een kop-staartbotsing op de Rijksweg 9 tussen de Kogendijk en de Damweg. De man kwam uit de richting van Schoorldam. Voor hem reden een 20-jarige man uit Sint Maartensbrug en een 38-jarige man uit Velserbroek. Voor het verkeerslicht op de kruising van de Rijksweg 9 met de Kogendijk reed de beschonken bestuurder op de auto's voor hem in.
De rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsverlichtingscontrole
Castricum, dinsdag 10 februari 2004.
Op dinsdagochtend tussen 7.00 en 8.00 uur is een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Heemstederweg in Castricum. De politie heeft vijf bekeuringen geschreven voor het niet of onvoldoende voeren van de fietsverlichting.

Verkeerscontroles
Heiloo, dinsdag 10 februari 2004.
Tussen 7.00 en 9.00 uur heeft de politie in Heiloo verkeerscontroles gehouden op onder andere de Westerweg, Belieslaan, Kerkelaan en de Breedelaan.
Daarbij zijn in totaal vijf bekeuringen geschreven: 1 voor het negeren van rood licht bij de spoorbomen, 3 voor het niet voeren van de juiste fietsverlichting en 1 voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs. Alle overtreders zijn staande gehouden.
Bergen, maandag 9 februari.
Tussen 18.00 en 19.00 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Landweg in Bergen. Van de 100 passanten reden er vier te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 76 km/u terwijl daar 50 km/u is toegestaan.

Inbraak kantoor voetbalstadion
Dinsdag 10 februari 2004.
In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 februari is ingebroken in een kantoorgebouw van AZ aan de Sportlaan in Alkmaar. Er is een raam uit de muur gehaald, waardoor de inbreker(s) binnen kon komen. Vermiste goederen zijn onder andere een computer en een laptop. Er is een onderzoek ingesteld.