Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, 10 februari 2004.

Alkmaar 10-02-2004 - 16.00 uur

Hennepplantage ontdekt
Den Helder, dinsdag 10 februari 2004.
Vanmorgen omstreeks 11.00 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen mogelijk diefstal pleegden in een huis aan de Langevliet. Onderzoek wees uit dat ze bezig waren met de ontmanteling van een hennepkwekerij. De politie hield de beide mannen als verdachte aan. Het gaat om een 27-jarige man uit Oosterhout en een 50-jarige man uit Raamsdonk. Er werden 122 wietplanten, 32 assimilatielampen en overige randapparatuur in beslag genomen. Tevens bleek dat de stroom buiten de meter om werd afgetapt. De Nuon kwam ter plaatse. De beide verdachten zijn in verband met het onderzoek ingesloten.

Politie zoekt getuigen van poging ramkraak op bank Warmenhuizen, dinsdag 10 februari 2004.
In de nacht van zaterdag op zondag, 24 en 25 januari, heeft een viertal daders geprobeerd een pinautomaat te kraken van de Rabobank aan de Doorbraak tussen 03.00 en 04.30 uur. Zij gebruikten daarbij een gestolen rode tractor. De kraak mislukte.
De politie schakelt het opsporingstelevisieprogramma Ter Plaatse van TV Noord-Holland in. Daarin zullen beelden vertoond worden van een aantal daders en de plaats van het delict. De uitzending is vanaf woensdag 11 februari 18.25 uur met een herhaling op elk uur tot 23.25 uur. Tevens wordt de uitzending herhaald op donderdag. Het signalement van twee van de vier daders is als volgt. Dader een: is vermoedelijk blank, heeft een lengte van ongeveer 1.90 a 1.95 m., slank postuur, droeg een donkere muts met witte rand met tekst daarop; had een sjaal om zijn gezicht, droeg een donkere jas, tot halverwege zijn bovenbeen; droeg lichtkleurige schoenen en lichte handschoenen. Dader twee is vermoedelijk blank, heeft een lengte van ongeveer 1.70 a
1.80 m.; droeg een spijkerbroek en een lichtgekleurde muts met donkere rand, waar vermoedelijk ogen uitgeknipt zijn; had een donkere trui aan, net over de billen, met aan de voorzijde van links boven naar rechts beneden een meerkleurige licht gekleurde baan, en is aan de achterzijde geheel donker; droeg donkergekleurde schoenen en had een donkergekleurde weekend/sporttas bij zich.
De politie zoekt getuigen die menen relevante informatie te hebben met betrekking tot deze ramkraakpoging of beschreven personen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op het speciaal hiervoor opengestelde nummer 072-5497443.

Oplichter aangehouden
Den Helder, maandag 9 februari 2004.
In de avond heeft de politie een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden als verdachte van oplichting. Het gaat om een bekende van de politie die langs deuren gaat om geld te lenen. Hij maakt daarbij gebruik van de zogenaamde babbeltruc. De man zegt dan dat hij geld nodig heeft, bijvoorbeeld om met de trein naar zijn werk in Heerhugowaard te gaan. Wanneer hij geld krijgt, laat hij zijn gegevens achter en belooft terug te betalen.
In de maand januari 2004 kreeg de politie 17 meldingen over de man. In vijf gevallen werd er een bedrag van tussen de 2 en 8 euro aan hem meegegeven en deden de benadeelden aangifte omdat hij het geld niet op de afgesproken tijd terug gaf. Na overleg met de officier van justitie kon hij op maandag worden opgehaald. De man moet ook nog voor de rechter verschijnen in verband met soortgelijke delicten gepleegd in 2003. Hij is in verband met het onderzoek ingesloten en zal donderdag 12 februari 2004 worden geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Vrouw wegens bedreiging aangehouden
Den Helder, maandag 9 februari 2004.
In de avonduren werd een 40-jarige drugsgebruikster uit Den Helder in een woning aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht dat zij op woensdag 5 november 2003 in de Vechtstraat een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft bedreigd met een injectienaald. De beveiliger betrapte haar destijds in een aanleunwoning bij de Golfstroom. De woning staat op de nominatie om gesloopt te worden en was dichtgetimmerd. De vrouw had een plaat hout verwijderd en verbleef in het pand. Toen de bewaker haar daarop aansprak kwam zij met de spuit op hem af en dreigde hem te prikken. De man wist haar te ontwijken waarna de vrouw vluchtte. Ze is in verband met het onderzoek ingesloten.