Gemeente Dordrecht


Zes woonwagens aan Minnaertweg

Burgemeester en wethouders hebben besloten door te gaan met het realiseren van zes woonwagenstandplaatsen aan de Minnaertweg. Wel wil het college iets doen aan de beplanting tussen de woonwagen-locatie en de Minnaertweg. B&W voeren daarmee het raadsbesluit van maart 1999, waarin de Minnaertweg als standplaats werd aangewezen als woonwagenlocatie, verder uit.

Ondanks de 17 verschillende inspraakreacties (sommigen daarvan namens meerdere bewoners) waarin zienswijzen (bezwaren) tegen de woonwagen-locatie zijn opgesomd, vindt het college de Minnaertweg een geschikte plaats is om op korte termijn zes woonwagenstandplaatsen te realiseren. Deze plaatsen zijn nodig om een deel van de bewoners van het grote woonwagenkamp van de Wieldrechtse Zeedijk te kunnen herhuisvesten.

"Het is bekend dat woonwagenstandplaatsen in een bestaande woonbuurt zelden door omwonenden als positief worden ervaren. Toch is de gemeente! raad in meerderheid van mening dat een aantal belangen, waaronder die van de woonwagenbewoners, de aanleg van standplaatsen binnen bestaande woonbuurten rechtvaardigt," zo staat onder meer in de reactie van het college op de ingediende bezwaarschriften.

Het opofferen van het speelveldje riep ook bezwaren op. Het college geeft aan dat het terrein nooit de bestemming openbaar groen heeft gehad. Er waren geen concrete bouwplannen voor het terrein. Om te voorkomen dat terrein braak bleef liggen is het ­ in het belang van de kwaliteit van de woonomgeving - ingericht als plantsoen. Ook andere ingebrachte bezwaren wegen volgens het college niet op tegen het belang om enkele woonwagenlocaties binnen de bebouwde kom te realiseren.