Gemeente Leiden

Persbericht

Leids project 'Geweld in Huis' genomineerd

Publicatiedatum: 10 februari 2004

Het project Geweld in Huis, een integrale aanpak van de GGD Zuid Holland Noord/Hara (Centrum voor seksespecifieke en interculturele gezondheidsvoorlichting), is samen met twee andere projecten genomineerd voor de landelijke GGD-wisseltrofee OGGZ (Openbare Geestelijke Gezondheidszorg). De prijsuitreiking vindt 10 februari plaats, om 16.20 uur in de Gertrudiskapel (gebouw In de driehoek), Willemsplantsoen 1c, te Utrecht tijdens de tweede landelijke best-practice-dag OGGZ, georganiseerd door GGD Nederland.

Het project Geweld in Huis, een integrale aanpak is medio 2002 gestart en loopt tot medio 2005. Doel van het project is om door samenwerking en afstemming in de zorg-, dienstverlenings- en veiligheidssector in Zuid-Holland Noord een integrale aanpak te realiseren van huiselijk geweld. De beoogde resultaten van het project zijn onder andere dat de drempel van de hulpverlening voor de burger wordt verlaagd, dat de hulpverlening deskundiger wordt, dat de samenwerking tussen hulpverleners verbeterd wordt en dat het taboe op huiselijk geweld wordt verminderd. Het project wordt deels bekostigd door de gemeente Leiden en deels betaald uit zorgvernieuwingsgelden.

Het project Geweld in huis is evenals de andere twee genomineerden projecten eind januari bezocht door een afvaardiging van de jury, bestaande uit vertegenwoordigers van GGD Nederland, Zorgverzekeraars Nederland, het vakblad G, het bestuur van de VNG, het TrimbosInstituut en de Landelijke Patiënten- en bewonersraden in de geestelijke gezondheidszorg. De andere genomineerde projecten zijn: Bemoeizorg in de JGZ 0-19 jaar van de GGD West-Brabant en OGGZ samenwerkingsverband Groningen van GGD Groningen.

Deze pagina is gewijzigd op 16-02-2004