Gemeente Den Haag

februari 2004
Zes miljoen voor sporthal in Ypenburg (10 februari)

Op voorstel van sportwethouder Wilbert Stolte stelt het College van burgemeester en wethouders van Den Haag bijna zes miljoen euro beschikbaar voor de bouw van een sporthal in de nieuwbouwwijk Ypenburg. Rond deze sporthal komen een vestiging van het Atlascollege, twee verharde handbalvelden, een grasveld dat dient als speel-/sportveld en een openbare parkeerplaats.

Behalve sportverenigingen waaronder de handbalvereniging Hercules zullen ook scholen uit de omgeving voor hun gymlessen gebruik maken van de sporthal. Hercules zal met de gemeente Den Haag een pachtovereenkomst afsluiten voor de exploitatie van de kantine in de sporthal. De buitenvelden (verharde handbalvelden) worden aangelegd in de bouwperiode van de sporthal. De aanleg van het grasveld kan beginnen, zodra de daarvoor bestemde ruimte niet meer gebruikt hoeft te worden opslagplaats van bouwmateriaal. Met belanghebbenden heeft overleg plaats of er een natuur- of kunstgrasveld komt. Als alles volgens plan verloopt, kan de sporthal in het voorjaar van 2005 in gebruik worden genomen.

De gemeente Den Haag houdt op woensdag 11 februari a.s. om 19.30 uur een inloopavond voor de bewoners rond de bouwlocatie. Deze heeft plaats in het Atlas College aan de Laan van Deelen 5. Op deze inloopavond kan informatie worden verkregen over het bouwproject.