Onze Lieve Vrouwe Gasthuis


Persberichten

Amsterdam, 02-02-2004

Informatie over chronische hoofdpijn in OLVG

Meer dan anderhalf miljoen Nederlanders leiden aan hoofdpijn. Ongeveer 5 tot 10 procent van de Nederlandse bevolking gaat vanwege regelmatige hoofdpijn naar de huisarts. Op dinsdag 10 februari aanstaande organiseert het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) een inloopspreekuur over chronische hoofdpijn. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

Vrijwilligers en tevens ervaringsdeskundigen van de Nederlandse Vereniging van Hoofdpijn Patiënten (NVvHP) beantwoorden vragen en verstrekken informatie aan mensen met hoofdpijnklachten zoals migraine of spierspanningshoofdpijn. Tevens is er gelegenheid voor het inzien van boeken, brochures en foldermateriaal. De middag vindt plaats bij het Inforrmatiecentrum in het OLVG, Oosterpark 9. Mensen kunnen tussen 13.30 en 17.00 uur langskomen.

Chronische hoofdpijn
Iedereen heeft wel eens hoofdpijn. Over het algemeen verdwijnt hoofdpijn vanzelf weer, soms met hulp van een pijnstiller. Chronische hoofdpijn wil zeggen dat de hoofdpijn vaak terugkomt. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals stress, allergieën, medicijnen, voeding of een verkeerde lichaamshouding. Er zijn verschillende vormen van chronische hoofdpijn. De meest voorkomende zijn migraine, spierspanningshoofdpijn en medicijnafhankelijke hoofdpijn.

Meer informatie
Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie over de informatiemiddag kunnen mensen terecht bij het Informatiecentrum van het OLVG, telefoon (020) 599 25 55, of per e-mail: informatiecentrum@olvg.nl.