Gemeente Zwolle

Werkzaamheden viaduct Rijnlaan

Op dinsdag 10 en woensdag 11 februari vinden er werkzaamheden plaats aan het viaduct over de Rijnlaan. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het verkeer.

In de periode van 19 tot en met 30 januari hebben er montagewerkzaamheden plaatsgevonden aan het plafond van de onderdoorgang ten behoeve van het aanbrengen van een aanrijbeveiliging. Dit is een voorziening aan of voor het viaduct die moet voorkomen dat te hoog beladen vrachtauto's de onderzijde van het viaduct beschadigen. In dit geval gaat het om een roodwit geschilderde, stalen bescherming die enige centimeters lager is dan de onderkant van het viaduct

Door onverwachte montageproblemen is het werk maar gedeeltelijk uitgevoerd. Inmiddels is een oplossing gevonden en kan het werk afgemaakt worden.

De werkzaamheden starten dinsdagochtend en worden naar verwachting woensdag aan het eind van de dag afgerond. De voortgang van de werkzaamheden hangt mede af van de weersomstandigheden.

Verkeershinder
Fietsers kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Automobilisten worden door middel van borden omgeleid. De buslijnen 4 en 5 zullen deze dagen een andere route rijden. Voor meer informatie over deze busdiensten kan men contact opnemen met Connexxion, telefoon 0900-2666 399 (¤ 0,10 p.m.) of kijk op www.connexxion.nl.


---