Gemeente Zwolle

Werkzaamheden riolering Luttenbergstraat - Weth. Alferinkweg


Datum uitgave: 09-02-2004

Onderwerp: beheer openbare ruimte

Op de hoek van de Luttenbergstraat op de Wethouder Alferinkweg wordt sinds 2003 druk gebouwd aan een kantoorgebouw met parkeergarage. De werkzaamheden zijn dusdanig gevorderd dat de aansluiting op het gemeentelijk riool gemaakt kan worden. Deze werkzaamheden vinden plaats op donderdag 12 en vrijdag 13 februari 2004.

Het kantoorcomplex wordt aangesloten op het gemeentelijk riool dat in de Wethouder Alferinkweg ligt. Aangezien deze weg een belangrijke verkeersader is, wordt de Wethouder Alferinkweg niet afgesloten. Door middel van 'doorpersing' wordt een aansluiting gemaakt op een controleput van de riolering die in de Wethouder Alferinkweg ligt. Dit houdt in dat er in de berm een gat gegraven wordt waaruit een stalen buis onder de rijbaan en het trottoir richting het gemeentelijk riool gedrukt wordt.

Om de werkzaamheden op veilige wijze uit te kunnen voeren, wordt één rijstrook op de Wethouder Alferinkweg afgesloten. Het betreft de rijstrook voor verkeer komende vanaf de Marsweg. Het verkeer wordt dan over de resterende rijstrook richting de Luttenbergstraat geleid. De aangrenzende fietsstrook blijft toegankelijk. Het verkeer komende vanuit de richting van de Luttenbergstraat ondervindt geen hinder van de werkzaamheden.

Onverwachte omstandigheden, zoals het weer, kunnen een wijziging in de planning veroorzaken.