Gemeente Nijmegen

Metamorfose Dorpsplein Lent

Dinsdag 10 februari geeft wethouder Paul Depla om 15.00 uur het officiële startsein voor de metamorfose van het Dorpsplein in Lent. Met een shovel verwijdert hij de eerste stenen van het plein. De komende vier maanden verandert het huidige parkeerterrein in een plein voor alle Lentenaren.Omwonenden, vertegenwoordigers van Huize St. Joseph, de Dorpsraad, Ondernemersvereniging Lent en de politie zijn nauw bij het opstellen van de plannen betrokken geweest.

Uitvoering

Tijdens de werkzaamheden blijven de woningen en bedrijven bereikbaar. De bus ondervindt geen gevolgen van de activiteiten. Vrij snel na de start is er aan de noordkant van het plein geen verkeer meer mogelijk. De rijweg aan die kant wordt verlegd.

Alleen de weekmarkt wordt tijdelijk verplaatst naar de Schoolstraat. Zodra het plein klaar is, keert de markt op zijn vertrouwde stek terug. Slechts de glasbakken verdwijnen definitief van het plein. Voorlopig staan zij bij het politiebureau.

Inrichting

Het plein wordt een ontmoetingsplats voor alle inwoners van Lent. Om een intieme sfeer te creëren, omzomen bomen het plein. Op de nationale Boomfeestdag van 26 maart worden de meeste bomen geplant. Tussen de bomen is er ruimte voor jeu de boules-banen. Ook komen er banken te staan.Daarnaast is er voor Lentse dammers een dambord.

Het plein krijgt twee carrés. In één carré prijkt straks een fontein. Het andere is bij vorst eenvoudig in een ijsbaan te veranderen.