BROOKTROUT TECHNOLOGY

Interact kiest Brooktrout's SS7-technologie voor het ISIS

Interact kiest Brooktrout's SS7-technologie voor het ISIS prepaid calling platform

NEEDHAM, Massachusetts, February 9/PRNewswire/ -- Brooktrout Technology, Inc., een toonaangevende leverancier van producten voor mediaprocessing, netwerkinterface, oproepbesturing en signaalbewerking, kondigde vandaag aan dat Interact Incorporated het NS700 (TM) SS7-platform van Brooktrout Technology heeft gekozen voor gebruik in hun ISIS (Interact Signalling Interface Server) prepaid calling platform. Om tegemoet te komen aan de wensen van zowel operators van vaste lijnen als van draadloze netwerken, kunnen Interact's ISIS prepaid-oplossingen, die niet afhankelijke van een centrale zijn, zowel in de Service Node- als in de Intelligent Networking-omgeving ingezet worden en diensten als prepaid belkaarten en prepaid mobiele telefoons mogelijk maken.

(Logo: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990806/BRKTTECH)

'Brooktrout is een bedrijf dat voor Interact altijd een betrouwbare bron van bewezen technologie en samenwerking is geweest, en ook uiterst behulpzaam was bij de ontwikkeling van deze oplossing,' zei Phil VanBeveren, Director of Operations van Interact Incorporated. 'Gedurende het hele ontwikkelingsproces legde Brooktrout zich er op toe ons te leveren wat we maar nodig hadden om verder te kunnen. Ze maakten veranderingen in hun eigen ontwikkelingen om aan onze behoeften te voldoen. Uiteindelijk hebben we een oplossing ontwikkeld die we vol vertrouwen overal ter wereld kunnen gebruiken, met of zonder onze complete calling-oplossingen.

Voordat de samenwerking met Brooktrout begon, gebruikte Interact een 'drop-in'-SS7 signaleringseenheid van een andere fabrikant. Hoewel dit apparaat aan het doel om SS7 voor hun platform mogelijk te maken voldeed, gebruikte het een totaal ander besturingssysteem dan de rest van Interact's oplossingen, wat het integratieproces vertraagde en probleemoplossing bemoeilijkte. Met gebruik van Brooktrout's NS700 SS7-platform heeft Interact een eigen SS7-signaleringsoplossing ontwikkeld dat grote voordelen biedt ten opzichte van de vroegere oplossing. De nieuwe Interact ISIS draait op hetzelfde Linux-besturingssysteem en met dezelfde aangepaste Interact software als de rest van de verbeterde calling-oplossingen van Interact wat een naadloze integratie met de hele Interact-technologie mogelijk maakt.

Dit maakt programmeren en beheren van het systeem gemakkelijker, waardoor een grote flexibiliteit kan worden geboden. Interact kan de ISIS-eenheid aanpassen aan de onvermijdelijke afwijkingen van de standaard SS7-protocollen die zo vaak in afgelegen gebieden voorkomen en waar hun oplossingen zo nu en dan worden geïnstalleerd. Het feit dat ISIS werkt met aangepaste software en Linux maakt ook een betere integratie met de netwerkbewakingsaspecten van Interact's oplossing mogelijk, waardoor het toezicht op administratief en managementgebied verbetert. De ISIS is vanaf het begin bedoeld geweest voor gebruik in een dual-plane omgeving om een hogere betrouwbaarheid te garanderen: een eerste vereiste van de telecommunicatienetwerken.

Deze aangepaste oplossing met Brooktrout's technologie maakt het voor Interact ook mogelijk om SNMP (Simple Network Messaging Protocol) te bieden, iets wat met de eerdere 'drop-in'-oplossing niet mogelijk was. Nu Interact ook dit protocol kan ondersteunen, kunnen ze een oplossing bieden voor elk soort netwerk ter wereld. De NS700 productlijn van Brooktrout Technology biedt de meest robuuste SS7-functies op de markt. De SS7-modules van Brooktrout laten ontwerpers de mogelijkheden van het SS7-netwerk ten volle gebruiken en carrier-applicaties ontwikkelen voor SS7-circuitgeschakelde oproepbesturing, SS&/IP-bundeling, GSM MAP SMS, CDMA IS- 41, en INAP Intelligent Network-apparaten.

Over Interact

Interact Incorporated (www.iivip.com) ontwerpt geheel of gedeeltelijk op maat gemaakte calling-oplossingen voor carrier-class telefonieleveranciers over de hele wereld. Interact is gespecialiseerd in prepaid service node en Intelligent Network-oplossingen voor een breed scala netwerkomgevingen, waaronder CDMA-, TDMA-, en GSM-omgevingen, en levert eveneens geavanceerde Voicemail- en Conferencing-producten. De complete oplossing van Interact omvat complete back office- en klantenservice-interfaces, evenals interfaces die vereist worden voor signalering of integraties met producten van derden zoals banken. De oplossingen van Interact gebruiken hun eigen software-architectuur, ontworpen voor gebruik op een Linux-besturingssysteem.

Over Brooktrout Technologie

Brooktrout Technology is een toonaangevende leverancier van producten voor media processing, netwerk interface, oproepbesturing en signaalbewerking die de ontwikkeling mogelijk maken van toepassingen, systemen en diensten voor zowel het New Network(TM) ('packet-based') en het traditionele telefoonnetwerk (TDM). Brooktrout's strategie bestaat erin om een partnership aan te gaan met hun klanten en om nauw met hen samen te werken om hun levering van nieuwe toepassingen en diensten te helpen versnellen, om hun bestaande activiteiten te vergroten en om uit te breiden naar nieuwe markten. Voor bijkomende informatie, surf naar http://www.brooktrout.com. Brooktrout Technology is een dochtermaatschappij van Brooktrout, Inc. (Nasdaq: BRKT). Brooktrout, Brooktrout Technology, New Network, TruFax, TR114 en TR1034 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Brooktrout, Inc. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectieve eigenaars.

Contactpersoon:
Michelle Liro

+1-(781)-433-9525
mliro@brooktrout.com
Lida Joly
+(32)-2-658-0190
lida@brooktrout.com

Source: Brooktrout Technology

Contact: Michelle Liro, +1-781-433-9525, mliro@brooktrout.com, of Lida Joly, +(32)-2-658-0190, lida@brooktrout.com, beiden van Brooktrout; Logo:
http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990806/BRKTTECH; AP Archive: http://photoarchive.ap.org; PRN Photo Desk, +1-888-776-6555 or
+1-212-782-2840 Website: http://www.brooktrout.com


10 feb 04 08:38