Gemeente Best

09-02-2004
Wetenswaardigheden rondom Carnaval

CARNAVAL
De carnavalsdagen staan weer voor de deur. Van 21 tot en met 24 februari staan diverse festiviteiten op het programma:
· zaterdag 21 februari : jeugdoptocht, aanvang 13.00 uur vanaf het gemeentehuis/Raadhuisplein.

· zondag 22 februari : carnavalsoptocht, vertrek 13.30 uur vanaf het Wilhelminaplein;

· dinsdag 24 februari : boerenbruiloft, opstellen stoet 13.30 uur bij café "D'Ekker";

· vrijdag tot en met dinsdag : carnavalskermis op Raadhuisplein; vrijdag va. 17.00 uur.
Let op: de bussen van de BBA rijden op zondag een aangepaste route. Meer hierover leest u volgende week.

Sluiting gemeentehuis
Het gemeentehuis is op maandag 23 en dinsdag 24 februari 's middags gesloten. De extra middagopenstelling op dinsdag vervalt dus.

Sluitingstijden horeca
De sluitingstijd van de horeca is voor zaterdag 21 februari tot en met maandag 23 februari vastgesteld op 02.00 uur. Op dinsdagavond 24 februari sluiten de cafés om 24.00 uur.

Plassen op straat? 50,00 boete!
Gedurende de carnavalsdagen zal er extra worden gelet op het "wildplassen". Een overtreder krijgt een verbaal van de politie, dit kost 50,00. Voor en na de carnaval geldt dit "wildplasverbod" uiteraard ook!

Parkeerterrein afgesloten
In verband met de carnavalskermis is een deel van het parkeerterrein naast het gemeentehuis afgesloten. Het gaat om het terrein dat grenst aan de Hoofdstraat. De afsluiting geldt van dinsdag 17 februari (vanaf 21.00 uur) tot en met woensdag 25 februari. Eventueel fout geparkeerde auto's worden op basis van de Wegsleepverordening verwijderd. Verwijderde auto's kunnen na betaling van de kosten bij de afdeling Burgerzaken op het gemeentehuis worden opgehaald bij de bewaarplaats. LET OP: de betaling van de kosten en het ophalen van weggesleepte voertuigen is alléén mogelijk tijdens de normale openingstijden van het gemeentehuis. Op de middagen kunt u alleen volgens afspraak terecht. Let op: het gemeentehuis is op vrijdag 20, maandag 21 en dinsdag 22 februari 's middags gesloten. De carnavalskermis wordt gehouden vanaf vrijdag 20 februari.