Eemland zuid, 08.40 uur

Utrecht 10-02-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Onder invloed

AMERSFOORT Op maandag 9 februari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 20.00 uur zagen politiemensen een automobilist rijden. De man viel op omdat hij de gehele breedte van de weg nodig had. Zij gingen achter de automobilist aan en controleerden hem op De Beurs. De man, 35 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, had hoogstwaarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 425 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Passagier gewond

AMERSFOORT Op maandag 9 februari raakte een passagier gewond bij een aanrijding tussen twee autos.

Rond 11.30 uur reed een 26-jarige automobiliste uit Leusden over de Heiligenbergerweg, komende uit de richting van Leusden. Bij de toegang tot het parkeerterrein van het Lichtenbergziekenhuis sloeg zij linksaf, maar liet daarbij een haar tegemoetkomende 66-jarige automobilist uit Amersfoort niet voorgaan, met een aanrijding tot gevolg.

De moeder van de 26-jarige vrouw (verdere gegevens onbekend) zat bij haar in de auto en liep door de aanrijding enkele gekneusde ribben op. Zij mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Snelheidscontrole

AMERSFOORT De politie heeft op maandag 9 februari een snelheidscontrole met de lasergun gehouden.

De controle vond van 07.30 uur tot 08.45 uur op de Barchman Wuytierslaan plaats. Vijftien bestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.