Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 10 februari 2004

* HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiepersoneel van de districten Zuid, De Noordhoek en Rotterdam-West ontmantelde maandagmorgen in een woning aan het Quadenoord en in een bedrijfspand aan de Kootsekade en 's middags in een woning in de Vierambachtsstraat hennepkwekerijen. In een woning aan het Quadenoord werden 576 hennepplanten aangetroffen. De planten en diverse groei-attributen werden in beslag genomen. Tevens werd de stroom illegaal afgetapt. De eigenaar van de kwekerij was niet aanwezig. In het bedrijfspand aan de Kootsekade werden, na klachten over stankoverlast, 615 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Tevens werd de elektriciteitsvoorziening afgesloten, omdat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt een onderzoek ingesteld.
Maandagmiddag werden in een woning in de Vierambachtsstraat 400 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. De 51-jarige bewoner werd op grond van de Opiumwet in verzekering gesteld.


* SUPERMARKT OVERVALLEN
ROTTERDAM - Drie mannen met bivakmutsen op hebben maandagavond omstreeks zeven uur een supermarkt aan het Samuel Esmeijerplein overvallen. De overvallers bedreigden met een vuurwapen het personeel, dat op dat moment de zaak verliet. Zij moesten terug de winkel in. Er ontstond een worsteling door een van de overvallers met de beheerder van de zaak. De beheerder raakte daarbij licht gewond. Uiteindelijk verlieten de drie mannen de supermarkt met een nog onbekend geldbedrag aan buit en reden weg in een rode personenauto. Deze personenauto werd wat later leeg aangetroffen in de Merkelbachstraat. De auto stond in brand. Omstanders blusten de brand. De auto bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De politie van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* MAN AANGEHOUDEN NA AANTREFFEN DOORGELADEN VUURWAPEN ONDER MOTORKAP

AUTO
ROTTERDAM - Maandagavond rond kwart voor elf werd in het Boomgaardhof een 27-jarige Rotterdammer aangehouden door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum. Tijdens een controle van zijn auto werd onder de motorkap een doorgeladen vuurwapen aangetroffen. Ook lag er een bivakmuts bij. De Rotterdammer werd voor nader verhoor en onderzoek ingesloten, terwijl het vuurwapen en de bivakmuts in beslag werden genomen.


* OVERVAL BANK
RIDDERKERK - Maandagmiddag omstreeks drie uur werd een bank aan het Dillenburgplein overvallen. Een nog onbekende man, ongeveer
1.80 meter lang, gekleed in een kakikleurig jas met een geel/beige pet, kwam het pand binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. Vervolgens eiste hij, in het Engels/Nederlands, geld van een medewerker. Met een nog onbekend geldbedrag ging de overvaller er in de richting van de Meckelenburgstraat vandoor, waar hij vermoedelijk in een witte auto wegreed. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar de overval en wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met het telefoonnummer 0900-8844, lokaal tarief.


* MAN IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - Maandagmiddag omstreeks kwart over drie werd een 48-jarige man in zijn woning aan de Huniadijk overvallen. Nadat het slachtoffer de deur open deed voor een man, die vertelde van de politie te zijn, werd hij door hem vastgepakt. Vervolgens kwam een vrouw de woning binnen en pakte een nog onbekend geldbedrag uit de portemonnee van de Rotterdammer, waarna het tweetal de benen nam.


* BROMFIETSCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield maandagmorgen en -middag een bromfietscontrole op de Schiekade. Zo'n veertig brommers werden daarbij gecontroleerd, waarbij elf berijders op de bon gingen voor onder meer teveel vermogen, geen bromfietscertificaat en verkeerde plaat.


* HENNEPKWEKERIJ EN WAPENS IN WONING
ROTTERDAM - Naar aanleiding van een aangifte over bedreiging met een vuurwapen stelde de politie van het district Oost maandagmiddag in een woning aan het Nieuwemeer een onderzoek in. In de woning troffen politiemensen een luchtdrukwapen en een stroomstootwapen aan. Beide wapens werden in beslag genomen. Ook werd er een hennepkwekerij met zo'n 530 planten in de woning aangetroffen.
De hennepplanten, alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur, werden in beslag genomen en vernietigd. De stroom voor de hennepkwekerij bleek illegaal te worden afgetapt. De 52-jarige bewoner/eigenaar werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.


* VERDACHTE VAN OVERVAL OP CHINEES RESTAURANT AANGEHOUDEN

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg hield maandagavond omstreeks half elf in de Sneeuwbalstraat een 22-jarige man uit Vlaardingen aan. De verdachte had kort daarvoor een Chinees restaurant in de Van de Spiegelstraat overvallen. Omstreeks negen uur kwam de verdachte de eetgelegenheid binnen, waarna hij direct naar een 47-jarige personeelslid liep. Vervolgens sommeerde de overvaller, waarbij hij deed alsof hij een vuurwapen in zijn jaszak had, de 47-jarige man de kassalade te openen. Hierop griste de dader geld weg en rende het restaurant uit. Gealarmeerde politiemensen stelden een onderzoek in en grepen de 22-jarige man even later in de Sneeuwbalstraat, naar aanleiding van het opgegeven signalement, in zijn kraag. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.