Politie Groningen

Persberichten dinsdag 10 februari 2004

Provincie Groningen 10-02-2004 -

Veendam: snelheidscontrole
De politie heeft maandag snelheidscontroles gehouden op de Rijksweg N33 en de Provinciale Weg N366 in Veendam. In totaal werd bij beide controles van 3150 voertuigen de snelheid gemeten. Vijf automobilisten overschreden de maximumsnelheid die op beide plaatsen 100 km per uur bedraagt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 118 km per uur.

Delfzijl: bromfietser onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie maandagnacht aan de Collatorlaan in Delfzijl een 18-jarige man uit die plaats aangehouden. De man reed op een bromfiets en bleek bij een controle door surveillerende agenten te veel te hebben gedronken. De bromfietser werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.07 promille werd vastgesteld. Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal is de verdachte heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Uithuizen: verwarde man door het lint
Aan de Oudestraat in Uithuizen heeft de politie maandagmiddag een 40-jarige man uit die plaats aangehouden. Omwonenden waarschuwden de politie nadat de man ruiten van de woning aan de Oudestraat waarin hij verbleef had ingegooid. Ook had hij een deel van het huisraad vernield en op straat gegooid. Ook gooide de man spullen naar een politieauto. Hij werd aangehouden en meegenomen. Omdat de man ernstig in de war was is hij overgedragen aan de geestelijke gezondheidszorg.

Groningen: Alcomobilist
Een 54-jarige inwoner van Hengelo is maandagnacht op de Europaweg in Groningen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man bleek bij de controle gedronken te hebben en moest mee naar het politiebureau voor een tweede blaasproef. Daarbij bleek dat hij ongeveer 1.2 promille alcohol in zijn bloed had. Met een rijverbod en een proces-verbaal op zak kon de man het bureau weer verlaten.

Groningen: verkeerscontroles
Bij een verkeerscontrole op de Helperzoom werden maandagavond diverse bekeuringen uitgedeeld. In totaal ging het om fietsverlichting (5x), foutief parkeren (12), wildplassen (1), snelheid (1). Op de Beneluxweg werden eerder op de dag tussen 12.00 en 14.00uur 110 weggebruikers bekeurd voor te hard rijden. Betrokkenen reden sneller dan de toegestane snelheid van 70 km/u. De hoogst genoteerde reed 103 km/u.

Groningen: auto te water
Een 34-jarige automobilist uit Warffum is maandagmorgen met zijn auto in het Van Starckenborgkanaal geraakt langs de Winsumerweg in Groningen. Hij kwam zelf met de schrik vrij en slaagde erin om een zijruit stuk te slaan en daardoor uit het voertuig te komen voordat het zonk. Een voorbijganger ontfermde zich over de man. Het ongeval ontstond toen de automobilist in de bocht naar links de macht over het voertuig verloor. Hij botste tegen een boom en gleed vervolgens het water in. De auto kon in eerste instantie niet worden getraceerd. Dat lukte pas in de loop van de morgen, waarna het voertuig door een bergingsbedrijf uit het water werd gehaald.

Groningen: man gestoken in huis van kennis
Een 32-jarige inwoner van Groningen is maandagnacht zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De man verbleef bij een kennis in een woning aan de Wibenaheerd in Groningen en is daar vermoedelijk enkele keren in de borststreek gestoken. De 42-jarige kennis, tevens bewoner van het pand, is aangehouden als verdacht van het toebrengen van de messteken. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De technische recherche heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld in de woning. Uit het totale onderzoek moet nog blijken wat de aanleiding en de ware toedracht is geweest van het incident.