Gemeente Maastricht

Brandveiligheid

De gemeente is bezig met het controleren van de kamerverhuurpanden. Dit zijn panden waarin aan meer personen die niet deel uitmaken van één huishouding, een woonverblijf wordt verhuurd. Het streven is om in de komende twee jaar alle kamerverhuur panden waarin meer dan vijf personen wonen, gecontroleerd te hebben. De panden die voldoen aan de brandveiligheidseisen krijgen een zogenaamde gebruiksvergunning. Deze vergunning wordt vermeld op een certificaat. Dit moet in de gang bij de toegangsdeur van het huis opgehangen worden.

Aan de bewoners van alle studentenpanden is een brief gestuurd over het belang van brandveiligheid, de verantwoordelijkheid van de eigenaar van de panden, de eigen verantwoordelijkheid van studenten en de rol van de gemeente als vergunningverstrekker.

Mensen die klachten of sterke twijfels hebben over de brandveiligheid van hun pand kunnen terecht bij het `Meldpunt veilig wonen', dat de gemeente speciaal hiervoor heeft ingesteld. Het meldpunt is bereikbaar is onder nummer (043) 350 40 00.

Klik op de onderstaande link voor meer informatie over onder andere aanvraag gebruiksvergunning, verleende gebruiksvergunningen, folder brandveiligheid studentenhuizen, checklist brandveiligheid studentenhuizen en beleidsregels kamerverhuur Maastricht.

> Brandpreventie, gebruiksvergunning voor bouwwerken