Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht 10-02-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Zwaar onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 februari werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond middernacht controleerden politiemensen op de Paulus Potterstraat een 34-jarige automobilist uit Veenendaal. De man bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 870 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tevens bleek dat de man zijn rijbewijs al in juni 2003 was ingevorderd en dat hij een volledige rijontzegging had. In het verleden was hij al meerdere malen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Ook zijn auto bleek niet verzekerd te zijn.

Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, rijden met een rijontzegging en het onverzekerd zijn van zijn auto. Zijn auto werd in beslag genomen.

Bromfietscontrole

VEENENDAAL / RENSWOUDE De politie heeft op maandag 9 februari een grote bromfietscontrole gehouden.

De controle vond tussen 14.00 uur en 20.00 uur op de Schoolstraat in Veenendaal en de Arnhemseweg in Renswoude plaats. In totaal werden 71 brom- en snorfietsen aan een kritische controle onderworpen. Er werden in totaal 56 bekeuringen uitgeschreven, onder andere voor een te hoog vermogen (23), niet dragen van de helm (3), verzekeringsbewijs niet kunnen tonen (6), ondeugdelijke remmen (4) en teveel geluid (8).

Eén bromfiets verkeerde in een dermate slechte staat, dat dit de eigenaar een groot aantal bekeuringen zou opleveren. Hij besloot daarop afstand van het voertuig te doen. De brommer zal worden vernietigd.

Bij de controle in Renswoude kwam de Minister van Verkeer en Waterstaat Peijs op bezoek. Op uitnodiging van het scooterteam woonde de minister de controle bij om te zien hoe het één en ander in zijn werk gaat. Ook de burgemeester van Renswoude vereerde de politiemensen met een bezoek.

Gezamenlijke diefstal

DOORN Op maandag 9 februari werden vijf meisjes aangehouden voor winkeldiefstal.

Rond 15.40 uur betrapte het personeel van een winkel aan de Dorpsstraat vijf meisjes. Zij hadden meerdere broodjes gepakt en wilden de winkel verlaten zonder deze te betalen. Het vijftal, meisjes in de leeftijd van 12 tot 15 jaar en afkomstig uit Maarn (1), Doorn (3) en Driebergen-Rijsenburg(1), werden even later overgedragen aan de politie.

Tegen het vijftal is proces-verbaal opgemaakt. De zaak is voor afdoening via een alternatieve straf overgedragen aan Bureau Halt.

Frontale botsing

VEENENDAAL Op maandag 9 februari kwamen twee fietsers frontaal in botsing met elkaar.

Rond 15.00 uur fietste een 15-jarige jongen uit Veenendaal links naast een 15-jarige meisje uit Veenendaal over de Rembrandtlaan in de richting van het centrum. Zij kwamen met de sturen tegen elkaar, waardoor de 15-jarige jongen begon te slingeren. Daardoor kwam hij frontaal in botsing met een hem tegemoetkomende 31-jarige fietsster uit Veenendaal. Beiden kwamen ten val.

De 31-jarige vrouw liep hoofdletsel op en is per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht.