Digitale Gemeente Houten

Winterconcert Houtens orkesten

woensdag 28 januari 2004 - Bron: Jannie Theisens

Op dinsdag 10 februari geven het Houtens Kamerorkest en het Houtens Jeugdorkest weer een gezamenlijk concert in De Grund. Het concert begint om 19.15 uur en de entree is 2,50; voor kinderen t/m 14 jaar
1.00.
De twee orkesten beginnen de avond gezamenlijk met Winter van Haydn, in een bewerking van de dirigent Taco de Vries, die overigens ook als cello-docent verbonden is aan het Houtens Muziek Collectief.

Daarna zijn de kinderen van Houtens Jeugdorkest te horen, als ze enthousiast én heel mooi samenspelen in een Zigany, Dance of The Tumblers van R. Korsakof en een nummer uit The Lord of the Rings. Dan is het de beurt van het Houtens Kamer Orkest met het vioolconcert in A mineur van J.S. Bach, waarbij de 15- jarige Jelmer Solinger de solopartij voor zijn rekening neemt.

Na de pauze wordt de 40ste symfonie van Mozert en de ouverture van Russlan en Ludmila van Glinka gespeeld.
Het Houtens Kamer Orkest is sinds kort officieel georganiseerd als vereniging. Het doel blijft plezier in het muziek maken en het samenspelen bevorderen. En er is nog plaats voor enkele strijkers.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).