Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nederlandse bedrijven houden niet van academici

Amsterdam, 10 februari 2004 In de huidige arbeidsmarkt geven bedrijven sterk de voorkeur aan sollicitanten met een hbo-opleiding. Zeker in het mkb. Dit constateert Carp in het nummer van 10 februari. Een academische opleiding is op dit moment een handicap , stelt Michel de Lassacquère, algemeen directeur van werving en selectiebureau United Capacity.

Academici komen niet meer in aanmerking voor een mbo-functie, waar een hbo er nog wel een kans maakt. Bedrijven willen daadkracht en commercieel inzicht van nieuwe employees, geen creativiteit die op korte termijn niets oplevert.

Daarnaast verdwijnt door de invoering van de tweefasestructuur en inmiddels de bachelor/masterindeling steeds meer het onderscheid tussen academici en hbo ers, zodat de intellectuele voorsprong van academici verdwijnt. Alleen de overheid kiest nog consequent voor universitair opgeleiden, ABN Amro is daarmee gestopt.

Verder in Carp:


- Schakelen tussen werk en privé. Hoe draaien we de knop om, als we s avonds thuiskomen?


- Is architect Rem Koolhaas een genie of een scheldende kannibaal? Ter gelegenheid van een aantal grote exposities een artikel over zijn invloed op een nieuwe generatie architecten.


- De makers van Fred & Ed vertellen waarom ze weggingen bij Unilever om zelfstandig tubes kinderjam te produceren.


- Schrijfster Margreet Feenstra legt uit waarom ze als redacteur van het blad Kinderen zelf geen kinderen wil. Kinderen krijgen is een gewoonte .

Aromedia
Aromedia is uitgever van media op het gebied van studie en beroep. Daaronder vallen de merken TKMST, Sum en Carp. Deze merken omvatten onder andere tijdschriften, gidsen, agenda s, websites en cd-rom s. Tevens organiseert Aromedia elk jaar Studie Beurs en doet ze onderzoek onder ruim 31.000 scholieren en studenten. Alle producten van Aromedia worden gemaakt ter ondersteuning van scholieren, studenten en professionals, in de leeftijd van 11 tot 37 jaar, bij het maken van belangrijke keuzes op het gebied van studie, werk en leven.

­­­­­­­#####



Ingezonden persbericht