Numico NV

Persbericht

Numico sluit onderhandelingen over sociale plannen succesvol af

Zoetermeer, 10 februari 2004 ­ Als onderdeel van het project om het productie- platform van de divisie Babyvoeding te optimaliseren, zoals aangekondigd op 7 juli 2003, heeft Koninklijke Numico N.V. de onderhandelingen met de Europese en locale ondernemingsraden in alle betrokken fabrieken succesvol afgerond.

De doelstelling van het optimaliseringsproject "Focus" is om het aantal fabrieken in Europa terug te brengen van 16 tot 9 aan het eind van 2005. De Europese en de diverse locale ondernemingsraden hebben de sociale plannen voor alle betrokken fabrieken goedgekeurd. Project "Focus" zal resulteren in een nettoverlies van 525 arbeidsplaatsen. De financiële factoren van dit initiatief blijven in lijn met de bedragen zoals genoemd in het persbericht van 7 juli 2003.

Met de uitvoering van dit optimaliseringsplan zal Numico de efficiëntie van haar productieapparaat sterk verbeteren door de bezettingsgraad van de fabrieken met meest gunstige kostenstructuur en met ruimte voor productieverhoging te maximaliseren. De kostenbesparingen die dit oplevert, zullen worden geïnvesteerd in innovatie, marketing en verkoopprogramma's om zo de groeistrategie van de divisie Babyvoeding te ondersteunen en de marges te verbeteren.

Jan Bennink, bestuursvoorzitter van Numico, lichtte deze ontwikkeling als volgt toe: "Het verbeteren van "operations" is het vijfde onderdeel van ons vijfdelige strategisch plan. De vandaag afgeronde besprekingen met onze sociale partners betekent een belangrijke mijlpaal in het bereiken van deze doelstelling en brengt ons dichter bij het vormen van een snelgroeiende onderneming in gespecialiseerde voeding met hoge marges. Toen wij ons plan aankondigden, onderstreepten wij dat de noodzakelijke veranderingen in nauw overleg met onze sociale partners zouden worden geïmplementeerd om zo de persoonlijke gevolgen van de sluitingen zo veel mogelijk te beperken. Dit heeft geresulteerd in een aantal sociale plannen die de beste ondersteuning bieden voor de betrokken personen."

Koninklijke Numico N.V. is een bedrijf gericht op gespecialiseerde voedingen met leidende posities in de markten van Babyvoeding en Klinische Voeding. Numico is actief in meer dan 100 landen en heeft circa 11.000 medewerkers in dienst (www.numico.com).

---
Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met:

Kon. Numico N.V. Corporate Communications tel. +31 79 353 9931 Kon. Numico N.V. Investor Relations tel. +31 79 353 9003 0405


---- --