Ingezonden persbericht

Initiatief gemeente Utrecht resulteert in samenwerking

Gemeenten gaan samenwerken op het gebied van Management Informatie

HILVERSUM, 20040210 -- De gemeente Utrecht stelde eind vorig jaar haar standaard rapportage set Tim (Totaal Informatie Management) kosteloos ter beschikking op voorwaarde van samenwerking. Dit initiatief heeft geresulteerd in een samenwerking tussen gemeenten. De samenwerking zal worden gefaciliteerd door Mosaic, die samen met de gemeente Utrecht de standaard rapportage set ontwikkelde.


Eind vorig jaar vonden de Tim-sessies plaats. Informatiesessies waar niet alleen meer werd verteld over de Tim-set, maar ook over de Tim-samenwerking. Applicatiebeheerders, I & A coördinatoren, beleidsmedewerkers, afdelingshoofden beleid en managers bedrijfsbureau namen deel aan de sessies. De belangstelling was overweldigend. Han Laarhuis, directeur Mosaic concludeert. 'De Tim-sessies maakten nogmaals duidelijk dat er behoefte is aan goede management informatie én vooral grote behoefte aan samenwerking.' Na de Tim-sessies is een samenwerkingsovereenkomst verzonden naar alle gemeenten die hebben deelgenomen aan de sessies. Laarhuis vertelt enthousiast verder: 'De samenwerking is een feit. We hebben de eerste getekende samenwerkingsovereenkomsten intussen binnen gekregen.'
De samenwerking biedt de mogelijkheid op eenvoudige en doeltreffende wijze werk- en budgetdruk te verzachten. Daarnaast worden er binnen de samenwerking specifieke projecten gedefinieerd die op toekomstige uitdagingen zijn gericht. Denk aan dualisme en de implicaties van de WWB. Benchmarking, data-integriteit en de verwachtte migratie naar GWS4All versie 4.0 zijn tevens onderwerpen die in de samenwerking collectief worden opgepakt. Deelnemers van de samenwerking krijgen niet alleen toegang tot alle rapportages van de gemeente Utrecht, maar ook tot de faciliterende diensten van Mosaic, zoals een helpdesk, themabijeenkomsten en een expertise-inventarisatie van de aangesloten gemeenten.
In het eerste kwartaal van dit jaar zal de kick-off meeting van de samenwerking plaatsvinden. Binnenkort worden de deelnemende gemeenten hierover geïnformeerd.




Ingezonden persbericht