Digitale Gemeente Houten

Heemsteedseweg gesloten voor autoverkeer.

dinsdag 10 februari 2004 - Bron: Gemeente Houten

Om een einde te maken aan het massaal negeren van het verbod voor doorgaand autoverkeer op de Heemsteedseweg, plaatst de gemeente Houten volgende week een paaltje in die straat.

De fysieke afsluiting, met markering op het wegdek en reflecterende hekken aan weerszijden, komt juist ten noorden van de uitrit van de parkeerplaats van de golfbaan. Bezoekers en leveranciers van onder meer de golfbaan en kasteel Heemstede kunnen uitsluitend nog vanaf de nieuwe ontsluiting naar De Staart hun bestemming bereiken.

Verkeerstelling
Sinds twee jaar is doorgaand autoverkeer op de Heemsteedseweg verboden. Verkeersborden wijzen automobilisten op het bestaan van het verbod. Bij een recent op verzoek van buurtbewoners gehouden verkeerstelling bleek echter dat met name in de spitsuren en in de late avond veel méér auto's over de Heemsteedseweg rijden dan op grond van de geldende geslotenverklaring valt te verwachten (50 auto's per uur geteld, bij een verwachting van 14 per uur).

Bovendien heeft de politie aangegeven dat de geslotenverklaring van de Heemsteedseweg een onevenredig groot beslag op haar personele capaciteit legt. Om de geldende geslotenverklaring te kunnen handhaven en de veiligheid en leefbaarheid op de Heemsteedseweg te kunnen garanderen is een fysieke afsluiting noodzakelijk.

De gemeente Nieuwegein heeft de Heemsteedse Kanaaldijk gesloten voor nietbestemmingsverkeer, zodat doorgaand verkeer in dit agrarisch gebied onmogelijk gemaakt wordt.

Het plaatsen van de fysieke afsluiting ter ondersteuning van de geslotenverklaring vormt onderdeel van het onherroepelijke verkeersbesluit van 4 maart 2002. Hiertegen staat geen bezwaar of beroep meer open.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2004 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).