Politie Midden- en West Brabant

Overval op Tilburgse juwelier

Tilburg, 10februari 2004.

TILBURG - Twee nog onbekende mannen, waarvan er één een vuurwapen bij zich had, hebben vanmiddag rond halfvijf een gewapende overval gepleegd op een juwelierszaak in het winkelcentrum Heuvelpoort. Eén van de overvallers heeft een greep gedaan in een etalage van de winkel. Een 38-jarige verkoopster, die op het moment van de overval alleen in de winkel was, werd door één van de overvallers tegen de grond geduwd en raakte hierbij buiten bewustzijn. De verkoopster raakte bij de overval overigens niet gewond. De GGD heeft de vrouw ter plaatse onderzocht en behandeld. Zij hoefde niet mee naar een ziekenhuis. De overvallers zijn er met een handje vol sieraden te voet vandoor gegaan.

Door personeel van de technische recherche is in de winkel een uitgebreid sporenonderzoek verricht. Verder heeft de politie aan de hand van de videobewaking die er in dit winkelcentrum is, informatie over de handel en wandel van de overvallers verkregen.

Van de eigenaar van de winkel heeft de politie een uitgebreide aangifte opgenomen en er werd een buurtonderzoek ingesteld.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Bron: Carel Bouman