3 e persbericht van dinsdag 10 februari 2004

Eindhoven 10-02-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerijen ontmanteld

Dinsdagmorgen om 10.00 uur is in een woning aan de Sprenger van Eyklaan een hennepkwekerij aangetroffen. In de woning stonden tachtig hennepplanten. Met de elektriciteitsmeter was geknoeid. De meter is door het energiebedrijf verwijderd. Ze hebben een rekening van ruim 3600 euro achtergelaten. De woningstichting zet een uitzettingprocedure in gang. De huurder was tijdens de politieactie niet thuis.

Dinsdag om 12.00 uur is op de zolder van een woning aan de Schultinghstraat een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoners hadden 149 hennepplanten op hun zolder staan. Met de
elektriciteitsvoorziening was geknoeid. De meter is door het energiebedrijf verwijderd. Ook hier bleef een rekening van ruim 3600 euro achter. De bewoners, een man van 22 uit Eindhoven en een vrouw van 20 uit Boxtel zijn aangehouden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Asten: Verdachte van brandstichting aangehouden

Dinsdag is in zijn woonplaats Meijl een man van 37 aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een brandstichting in een café in Asten. Op 6 maart 2003 rond 3.15 uur ontstond in het café aan de Prins Bernhardstraat brand. Tijdens een onderzoek van de technische recherche bleek dat er sprake was van brandstichting. De man uit Meijl is in verzekering gesteld. De politie verwacht nog meer aanhoudingen in deze zaak.

Helmond: Verkeersongeval

Een vrouw van 18 uit Helmond is dinsdagavond rond 18.20 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Uiverlaan. De vrouw was met de snorfiets. Ze moest remmen voor tegemoet komende fietsers. Een autobestuurder, een 28-jarige Helmonder, zag dat te laat en reed bij de snorfiets achterop. De vrouw is met een gebroken arm en schaafwonden naar het Elkerliek ziekenhuis gebracht.

Mierlo: Insluiping in woning

Dinsdag tussen 12.15 en 14.00 uur zijn onbekenden binnengedrongen in een woning aan de Aardborstweg in Mierlo. De insluipers vonden een sleutel die de bewoners verborgen hadden. De woning werd doorzocht en de dieven zijn met enkele sieraden vertrokken.

Leende: Verkeersongeval

Dinsdag om 16.10 uur zijn op de A2 onder de gemeente Leende een man van 60 en een vrouw van 46, beiden afkomstig uit Posterholt, gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw bestuurde de auto. Ze kwam tijdens een inhaalmanoeuvre met haar auto in de linkerberm. Ze raakte de macht over het stuur kwijt en de auto slipte. De auto kwam rechts naast de rijbaan in een sloot terecht. De twee inzittenden zijn voor onderzoek naar het St Jans Gasthuis in Weert gebracht.

Geldrop - Mierlo: Bromfietscontroles

De politie heeft dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur in Geldrop en in Mierlo op verschillende plaatsen bromfietscontroles gehouden. Er zijn zes bromfietsers op de bon gezet. Vier omdat ze waren opgevoerd, een bestuurder droeg geen valhelm en een bromfietser reed op een verkeerde plaats op de weg.

Hapert: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 14.00 en 16.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Oude Provincialeweg in Hapert. Er zijn 24 bestuurders bekeurd. De snelste reed 67 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.