Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch


Bekendmaking

Het college van Dijkgraaf en Hoogheemraden maakt bekend:
* dat de Vergadering van Hoofdingelanden op 17 december 2003 de "Legger primaire waterkering Dijkring 23 (Noordwaard)" heeft vastgesteld.

De "Legger primaire waterkering Dijkring 23 (Noordwaard)" is een document, waarin de afmetingen en de zones, die voor de waterkeringen van belang zijn, op tekening zijn aangegeven. Door het opstellen van deze legger is de bestaande situatie, met betrekking tot het beheer en onderhoud, op tekening eenduidig en volgens landelijk afgesproken regels vastgelegd.

Met behulp van ontwerpgegevens uit de dijkverbeteringen zijn in de legger de invloedszones bepaald, waarbinnen bepaalde activiteiten een gevaar voor de waterkering kunnen opleveren. In de Keur waterkeringen van het waterschap zijn verbodsbepalingen opgenomen om de waterkeringen tegen schadelijke activiteiten te beschermen. Van de verbodsbepalingen kan onder voorwaarden ontheffing worden verleend. Door de legger en de Keur waterkeringen op elkaar af te stemmen, zal voor een ieder duidelijk worden of voor een bepaalde activiteit ontheffing bij het waterschap moet worden aangevraagd.

Bovengenoemd besluit ligt vanaf 12 februari 2004 zes weken ter inzage bij het Waterschapshuis te Woudrichem (bezoekadres: Middelvaart 1) op werkdagen (9.00-12.00 en 13.00-16.00 uur).

Een ieder die meent door het besluit tot vaststelling van de "Legger primaire waterkering Dijkring 23 (Noordwaard)" in zijn belang te zijn getroffen, kan binnen zes weken vanaf 12 februari 2004 schriftelijk beroep tegen dit besluit aantekenen. Het beroepschrift dient te worden gericht aan het College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, Postbus 90151, 5200 MC s-Hertogenbosch.

Het beroepschrift moet minimaal vermelden: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Het beroep schorst niet de werking van het besluit waartegen het beroep is gericht.

Telefonische informatie omtrent genomen besluiten kan worden ingewonnen bij:


- Afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken (0183)305050

Woudrichem, 12 februari 2004.