Chrysler Nederland

LPG informatie

Invoer auto

13 februari 2004

Productie Chrysler PT Cruiser Cabrio van start in Toluca

In Toluca wordt sinds februari 2000 ook de gesloten PT Cruiser gebouwd. De productie van beide PT Cruiser modellijnen naast elkaar, verloopt vanaf het begin probleemloos en soepel.

We zijn blij met de vlekkeloze productiestart van de Chrysler PT Cruiser Cabrio, zegt Tom LaSorda, Executive Vice President Manufacturing, Chrysler Group. Door de aandacht van onze medewerkers voor klanttevredenheid en de toepassing van beproefde fabricageprocessen en technologieën is een auto ontstaan die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De komst van de Chrysler PT Cruiser Cabrio luidt een nieuw tijdperk in voor de populaire en opvallend vormgegeven PT Cruiser.

Tijdens de verbouwing van de fabriek, die werd aangepast voor de productie van de Cabrio, draaide de fabricage van de gesloten PT Cruiser gewoon door. De aanpassing van de montagelijn werd tussen de eerste en tweede ploegendienst door en in het weekend uitgevoerd. Zo kon de productie sneller worden opgestart en bleven de onkosten, die gepaard gaan met tijdelijke stillegging van het productieproces, beperkt.
Alle medewerkers van de fabriek in Toluca hebben hun steentje bijgedragen aan de succesvolle overstap van één naar twee modellijnen. Dankzij teamwork en door steeds verbetering na te streven, heeft de Mexicaanse fabriek een uitstekende reputatie opgebouwd voor het op zeer efficiënte wijze vervaardigen van hoogwaardige voertuigen. Diverse kwaliteitssystemen in de fabriek ondersteunen deze prestaties.

Bij alle werkzaamheden wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van een constant kwaliteitscontrolesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat tijdens elk deel van het productieproces aan de hoogste kwaliteitseisen is voldaan, vóórdat de auto naar het volgende deel van de montagelijn gaat. Wanneer er een mogelijk probleem wordt gesignaleerd, kunnen de monteurs dit met behulp van het Quality Alert System onmiddellijk isoleren en direct actie ondernemen om het probleem op te lossen.

In de plaatwerkerij worden de afmetingen van carrosseriedelen met behulp van een ultramoderne, metrologische testruimte nauwkeurig gecontroleerd. Ook gebruiken de monteurs draagbare meetapparatuur voor de programmering van elektronische systemen en vervolgens de controle van hun functionaliteit. Optische richtapparatuur garandeert de correcte instelling van koplampen en juiste afstelling van de lichtstralen van de koplamp. Iedere auto wordt eveneens met computergestuurde vermogenstestbanken getest, die de allerlaatste check uitvoeren voordat de auto de montagelijn verlaat.