Ingezonden persbericht




--------------------------

Persbericht

Amsterdam, 10 februari 2004
--------------------------

Nacht in de Barentszzee
Merlijn Twaalfhoven en Toneelgroep Amsterdam
Stadsschouwburg Amsterdam, 14 februari 2004

Multizintuigelijke ontdekkingstocht backstage van Stadsschouwburg Amsterdam met geluid, muziek en gerucht. Nacht in de Barentszzee is een zwerftocht vanuit duistere diepte naar het genadeloze daglicht, waarbij het publiek niet stil op een stoel hoeft te blijven. Het publiek ontmoet tijdens de tocht acteurs als Hans Kesting, Pierre Bokma, Karina Smulders en Jim de Groot. Nacht in de Barentszzee is gebaseerd op Koerskmonologen & De Vrouwen van Moermansk.

De catacomben van de Stadsschouwburg zijn het claustrofobisch decor voor de opgesloten bemanning van de gezonken Russische kernonderzeeër Koersk. Onverstoorbare matrozen tonen hun moed, hoop en wanhoop terwijl in het rode pluche van de foyers vrouwen en moeders gevangenen zijn van onzekerheid en speculatie. Het publiek dwaalt individueel en in kleine groepjes door gangen, trappen en dienstliften.

Merlijn Twaalfhoven is de schepper van "zintuiglijk muziektheater" zoals "La Nuit n'est pas un Chocolat" in Paradiso, waarin muziek wordt versmolten met beeld, geur en smaak. De Volkskrant noemde hem "het interessantere slag aanstormers van de nieuwe muziek".

Tekst: Gustav Ernst, Hans Lebouille, Caroline Ligthart, Sander Donker, Chazia Mourali, Nazmiye Oral, Marielle van Sauers, Paulette Smit bewerking: Merlijn Twaalfhoven

Nacht van de Barentszzee speelt 14 februari 2004 vanaf 18.00 uur tot 23.00 uur in Stadsschouwburg Amsterdam. Om de 10 minuten vangt een nieuwe voorstelling aan. Kaartverkoop en reservering: AUB Uitburo, Stadsschouwburg en Uitlijn 0900-0191 (40cpm). Reserveer je individuele aanvangstijd tussen 18.00 en 23.30 uur. Toegangsprijs E10,- CJP E7,50. Website: www.toneelgroepamsterdam.nl


---

Einde persbericht

Voor informatie kunt u contact opnemen met Carin Gelpke (Toneelgroep Amsterdam, afdeling marketing & publiciteit), T: (020) 531 84 80, F: (020) 531 84 83, e-mail: caringelpke@toneelgroepamsterdam.nl.


---- --