CDA

11-02-04
CDA Congres met verkiezing lijsttrekker Europese verkiezingen en discussie over actuele politieke onderwerpen

Op zaterdag 14 februari a.s. vindt het CDA Partijcongres plaats in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs te Utrecht.

Tijdens het partijcongres wordt Camiel Eurlings (30) tot lijsttrekker voor de Europese verkiezingen gekozen. Er zijn toespraken van minister-president Jan Peter Balkenende en partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt. Tevens wordt er gediscussieerd over resoluties actueel politiek beleid. Het is de eerste keer dat alle leden die het partijcongres bezoeken, stemrecht hebben. De belangstelling voor het congres is nu al zeer groot. Het politiek deel van het partijcongres begint om 10.30 uur en duurt tot circa 16.00 uur.

Europa

Het partijcongres staat voor een belangrijk in het teken van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 10 juni a.s. Tijdens het middagdeel van het programma wordt Camiel Eurlings tot lijsttrekker gekozen; er zijn geen tegenkandidaten. De nieuwe lijsttrekker houdt daarna zijn aanvaardingstoespraak. Tevens wordt de 29 overige kandidaten op de lijst gepresenteerd. In het ochtendprogramma zijn er zes verschillende deelsessies over Europa. (zie bijgevoegd programma)

Deelsessies actueel politiek beleid en inkomensbeleid

Tevens zijn er in de ochtend deelsessies over actueel politiek beleid en inkomensbeleid. In twee deelsessies over actueel politiek beleid gaan de fractievoorzitters Maxime Verhagen (Tweede Kamer) en Jos Werner (Eerste Kamer) en CDA-delegetieleider in het EP, Bert Doorn in debat met de congresgangers.
In twee deelsessie over Inkomensbeleid presenteert Frank Kerckhaert (voorzitter van de commissie Inkomensbeleid) het rapport Heffen naar draagkracht-Op weg naar een solidair inkomensbeleid- Tevens zijn er korte inleidingen van minister Aart-Jan De Geus van Sociale Zaken en vice fractievoorzitter Gerda Verburg. Na de inleidingen gaan Kerckhaert, De Geus en Verburg in discussie met de zaal.

Middagprogramma

Partijvoorzitter Marja van Bijsterveldt opent om 13.30 uur het middagdeel van het Congres. Daarna spreekt zij de congresleden toe. Vervolgens is er een politieke discussie waarbij ook wordt gesproken en gestemd over de ingediende resoluties. Na de bekrachtiging van de kandidatenlijst, de verkiezing van de lijsttrekker, de aanvaardingstoespraak van lijsttrekker Camiel Eurlings en de presentatie van de kandidaten sluit minister-president Jan Peter Balkenende met een toespraak het Partijcongres af.

Het programma vindt u op de website: www.cda.nl