1e persbericht van zaterdag 14 februari 2004

Eindhoven 14-02-2004 - Berichten uit de regio

Eersel: Inbraak in een woning

In een woning aan de Schadewijk is vrijdagavond tussen 18.30 uur en 19.45 uur, ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit vernield. Uit de woning zijn een televisie, videorecorder en DVD speler weggenomen. Uit een berging werd een hoeveelheid drank weggenomen.

Veldhoven: Auto na crossen inbeslaggenomen

Vrijdagavond zag de politie dat op een parkeerterrein op de Run een 19-jarige Veldhovense automobilist aan het crossen was. De bestuurder werd aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De auto is inbeslaggenomen.

Helmond: Onder invloed

Een 30-jarige Helmondse automobilist is zaterdagmorgen om 01.45 uur op de Mierloseweg aangehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,95 promille. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Handel: Aanhouding na overtreding sluitingsuur

De 41-jarige uitbater van een horecagelegenheid in Handel is zaterdagmorgen om 03.40 uur aangehouden. De man overtrad voor de derde keer in acht dagen het sluitingsuur en weigerde, daarnaar gevraagd, zijn naam op te geven. Hierop is de man onder verzet aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor en voorzien van een proces-verbaal is de verdachte heengezonden.

Tijdens deze aanhouding vond een van de klanten het nodig zijn ongenoegen luidkeels te laten blijken en beledigde daarbij in grove bewoordingen een politieman. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het bureau waarna hij na verhoor, voorzien van een proces-verbaal, werd heengezonden

Eindhoven: Aanhoudingen na beroving

Op de Woenselse Markt zijn zaterdagmorgen om 04.50 uur twee inwoners van Eindhoven, van 21 en 41 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor op de Dommelstraat een 39-jarige inwoner van Eindhoven van zijn GSM te hebben beroofd. Een getuige had beide mannen weg zien rijden in een personenauto. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De personenauto waarin zij reden is voor onderzoek inbeslaggenomen.

Eindhoven: Fietsendieven aangehouden

Zaterdagmorgen om 01.25 uur zijn op de Kruisstraat twee inwoners van Eindhoven van 29 en 31 jaar, aangehouden. Getuigen hadden gezien dat de verdachten twee fietsen wegnamen van de Piazza en ermee wegliepen. Zij waarschuwden de politie die de mannen kon aanhouden en de fietsen inbeslag kon nemen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten en inverzekering gesteld. De fietsen zijn veilig gesteld.

Helmond: Drugsdealer aangehouden

Een 18-jarige inwoner van Helmond is zaterdagmorgen om 00.43 uur, op de Geysendorfferstraat aangehouden. Politiemensen zagen dat de verdachte aan het handelen was. Bij controle bleek dat hij in het bezit was van twee zakjes hennep en 27 XTC pillen. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld en de drugs zijn inbeslaggenomen.

Helmond: Aanhouding na vernieling en brandstichting

Op de Adonislaan is zaterdagmorgen om 04.40 uur een 25-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor brand te hebben gesticht in een woning aan de Adonislaan en de ruit van een voordeur te hebben vernield. De bewoners, van de woning waar brand gesticht was, konden de brand zelf doven. De verdachte is onder verzet aangehouden en ingesloten.

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling

Zaterdagmorgen om 04.15 uur zijn op de Nieuwstraat drie Eindhovenaren van 23, 24 en 27 jaar oud aangehouden. Zij worden ervan verdacht kort ervoor, op de Jan van Lieshoutstraat, zonder enige reden een 30-jarige Helmonder te hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen aan zijn gezicht en ribben op. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Deurne: Wildplasser aangehouden

Een 23-jarige inwoner van Deurne werd zaterdagmorgen op de Markt betrapt op wildplassen. De man werd staande gehouden maar weigerde zijn naam te noemen. Hierop is hij aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Ook hier weigerde hij zijn naam op te geven. De man is voor nader onderzoek ingesloten.