Politie Drenthe

040215_zondagmiddag

Emmen 15-02-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Verkeersongeval met letsel
EMMEN - Zaterdagmorgen reed een 45-jarige vrouw uit Almere met haar auto over de Rondweg. Zij wilde een papiertje van de vloer oppakken en stuurde daarbij teveel naar links. Bij het corrigeren verloor zij de macht over het stuur en belandde in de berm, sloeg met de auto over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. Zij is naar het Scheperziekenhuis overgebracht met rugklachten.

COEVORDEN - Zaterdagmorgen reed een 21-jarige vrouw uit Coevorden met haar auto over de Veldweg. Door nog onbekende oorzaak kwam zij in de rechterberm terecht, corrigeerde waarna zij in de linkerberm van de weg terechtkwam en daar tegen een boom botste. Zij werd met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis overgebracht.

Alcomobilisten
MEPPEL - Zaterdagavond reed een 41-jarige man uit Havelte met zijn auto over de Steenwijkerstraatweg. Na een controle bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 1.

EMMEN - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 51-jarige man uit Waddinxveen gecontroleerd toen hij over de Boslaan reed. Hij had een alcoholpromillage van 0,6.

EELDE - In de nacht van zaterdag op zondag werd een 42-jarige man uit Paterswolde gecontroleerd toen hij over de Lotstukken reed. Hij had een alcoholpromillage van 1,2. Hij kreeg een transactie aangeboden van 480.

Fietsendieven aangehouden
HOOGEVEEN - In de nacht van zaterdag op zondag werden drie jongens uit Hollandscheveld aangehouden. Agenten zagen drie jongens (17, 17 en 16 jaar) met vijf fietsen op de Vos van Steenwijklaan. De jongens verklaarden dat zij de twee fietsen in het centrum van Hoogeveen hadden gestolen.

HOOGEVEEN - In de vroege ochtend van zondag werden drie mannen 20, 20 en 24 jaar) uit Groningen aangehouden. Agenten zagen het drietal lopen op de Benticksdijk met een fiets. Zij bekenden dat zij gezamenlijk de fiets in het centrum hadden gestolen. Uit het onderzoek bleek dat van twee van deze mannen de fietsen gestolen waren en dat het dezelfde fietsen waren die werden aangetroffen bij de drie knapen uit Hollandscheveld. De drie mannen uit Groningen kregen een transactievoorstel aangeboden van 115 en zij konden hun eigen fietsen weer meenemen.

Dievengilde bezoekt Nieuw Buinen
In de nacht van vrijdag op zaterdag werden in Nieuw Buinen minstens 4 auto's opengebroken aan de Parklaan, de Beukenlaan, Linnaeuslaan en het Noorderdiep. In alle gevallen werd de radio weggenomen en in sommige gevallen ook andere geluidsapparatuur zoals cd-wisselaar en geluidsboxen.

Diefstal uit woning
RODEN - Zaterdagmorgen ontdekte de 65-jarige bewoner aan het Zuidenveld dat in zijn woning was ingebroken. Via een uitzetraampje aan de achterzijde van de woning kon men binnenkomen. De man mist zijn foto- en videocamera's. Schadebedrag onbekend.

HOOGEVEEN - Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Trompstraat. De 43-jarige bewoner ontdekte bij thuiskomst dat er ongewenst bezoek was geweest. Een raam werd geforceerd om binnen te kunnen komen. De man mist zijn geluidsapparatuur en 400 cd's. Schadebedrag nog niet bekend.

Dokterstas met medicijnen gestolen
EMMEN - Zaterdagavond deed een 47-jarige vrouw uit Emmen dienst als arts op de huisartsenpost bij het Scheperziekenhuis. Vanuit haar spreekkamer is haar dokterstas gestolen waarin onder andere medicijnen zaten. Deze medicijnen kunnen bij verkeerd gebruik gevaarlijk zijn.

Man aangehouden wegens bedreiging
EMMEN - Zaterdagmiddag kwamen er klachten bij de politie over een groep van drie mannen die het publiek in het winkelcentrum Emmerhout lastig viel. Een 21-jarige man werd aangehouden omdat hij met een keukenmes naar het publiek dreigde. Hij verkeerde onder invloed van alcohol.

Ex-vriend uit woning gehaald
EMMEN - Zondagmorgen werd een 18-jarige man uit Emmen uit het bed gehaald van zijn ex-vriendin aan de Kolhoopstraat. De man was de woning van de vrouw binnen gedrongen en was vervolgens in haar bed gestapt. De 25-jarige vrouw deed aangifte van huisvredebreuk, bedreiging en poging tot verkrachting.

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 08.00 uur.Telefoon 06-53 23 80 59. Daarna verzorgt Roel Hallink de persvoorlichting, telefoon 06 - 51 52 81 56.