Politie Zuid-Holland-Zuid

041502 weekendberichten Hoeksche Waard

15-02-2004 - Persberichten district III

FLITSPAAL OMGEDRAAID
MAASDAM Een 50-jarige man uit Strijen is aangehouden omdat hij vrijdagavond 13 februari een flitspaal op de Trambaan omgedraaid had om te verhinderen dat er meer fotos gemaakt werden van snelheidsovertreders. Dit werd gezien door aanwezige politiefunctionarissen die de man aanhielden. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

ONDER INVLOED
OUD-BEIJERLAND Een 31-jarige man uit Oud-Beijerland is vrijdagavond 13 februari op de Anthonie van Leeuwenhoekstraat aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 3 uren.
STRIJENSAS Een 41-jarige in Spanje wonende Nederlandse man is zaterdagmorgen 14 februari op de Nieuweweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Tevens kon de man geen geldig rijbewijs tonen. Hij kreeg een rijverbod van 8 uren en kan een dagvaarding tegemoet zien. OUD-BEIJERLAND Een 63-jarige man uit Oud-Beijerland is zaterdagavond 14 februari op de Jan van der Heijdenstraat in die plaats aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van 2 uren.
OUD-BEIJERLAND Een 62-jarige man uit Oud-Beijerland is zaterdagavond 14 februari op de Anthonie van Leeuwenhoekstraat aangehouden omdat hij met teveel drank op achter het stuur zat. Hij kreeg een rijverbod van één uur.

LEERLING STEELT TELEFOON
OUD-BEIJERLAND Een 15-jarige leerling van een school aan de Hoefsmid in Oud-Beijerland is vrijdag 13 februari aangehouden omdat hij de dag ervoor een mobiele telefoon van een klasgenote gestolen had. De jongen bekende de telefoon weggenomen te hebben. Na verhoor is de jongen heengezonden. De politie maakt proces verbaal op.

JONGEN AANGEREDEN
NIEUW-BEIJERLAND Een 5-jarig jongetje uit Nieuw-Beijerland is gewond geraakt toen hij aangereden werd door een auto. Dit gebeurde op zaterdag 14 februari omstreeks 10.00 uur op de Ambachtsherenweg in Nieuw-Beijerland. De jongen reed op zijn fiets en schoot uit een brandgang de weg op. Een auto, bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Nieuw-Beijerland kon niet meer op tijd stoppen en reed het ventje aan. De jongen is voor behandeling van een pijnlijk been naar een huisarts gebracht.

VEEL GEBREKEN
HEINENOORD- Politieagenten hebben een personenauto in beslag genomen. Dit gebeurde op vrijdagmiddag, 13 februari 2004, omstreeks 15.25 uur, op de Provincialeweg N 217. De auto van een 25 jarige man uit Rotterdam vertoonde veel gebreken. Zo ontbrak er een kentekenplaat op de achterzijde, zat er geen goedgekeurde uitlaat onder, was de carrosserie geheel verlaagd. De auto was niet APK gekeurd en ook niet verzekerd. De auto wordt technisch onderzocht. De politie maakt proces-verbaal op.

ONDERUIT
STRIJEN- Een 16 jarig meisje uit Strijen is onderuit gegaan met haar bromfiets. Dit gebeurde op vrijdagmiddag, 13 februari 2004, omstreeks 17.30 uur, op de Oudendijk. Door onbekende oorzaak ging zij onderuit en kwam in de berm terecht. Zij klaagde over pijn in de nek, hoofdpijn en duizeligheid. Ze is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht. De bromfiets raakte niet beschadigd.

MISHANDELINGEN
OUD-BEIJERLAND Een 22-jarige man uit Oud-Beijerland heeft aangifte gedaan van mishandeling, zaterdagmiddag 14 februari op de Bierkade in Oud-Beijerland. De man reed als passagier mee in een auto toen zij op de Bierkade genoodzaakt waren te stoppen omdat er een onbekende man zodanig op de weg stond dat zij niet meer verder konden rijden. Toen zij stilstonden, trok de man het portier open en greep de bestuurder bij zijn kleding. Tegelijkertijd werd er aan de andere kant van de auto een deuk in het voertuig getrapt. Hierop stapten de bestuurder en zijn 22-jarige passagier uit en werden beiden geslagen door een groep van vier of vijf mannen. Het slachtoffer werd meermalen tegen het hoofd geschopt toen hij al op de grond lag en raakte gewond aan zijn gezicht, knie, elleboog en heup. Hij heeft zichzelf onder doktersbehandeling gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek. OUD-BEIJERLAND Een 13-jarige jongen uit Oud-Beijerland heeft aangifte gedaan van mishandeling, zaterdagmiddag 14 februari in Sportpark Kikkershoek in Oud-Beijerland. De jongen was in het sportpark om naar het voetballen te kijken. Toen hij een rotje afstak, werd hij hier door een onbekende man op aangesproken. De jongen zegde deze man toe geen rotje meer af te steken, toen hij plotseling door een andere man in zijn nek gegrepen werd en hardhandig meegenomen werd. Hierbij raakte hij gewond aan zijn duim en nek. De politie heeft de zaak in onderzoek.