Politie Groningen

Persberichten zondag 15 februari 2004

Provincie Groningen 15-02-2004 -

Appingedam: mishandeling in disco
Een 19-jarige man uit Appingedam is zaterdagnacht mishandeld in een discotheek aan de Wijkstraat in Appingedam. Het slachtoffer kreeg om onduidelijke reden onenigheid met een andere discobezoeker, hetgeen uitmondde in de mishandeling. De man werd in het gezicht geslagen en kreeg een bierglas tegen zijn hoofd gegooid. Hij liep een lichte verwonding aan het gelaat op. De verdachte werd met behulp van discopersoneel opgespoord en door de gewaarschuwde politie aangehouden. De man, een eveneens 19-jarige inwoner van Appingedam, werd meegenomen naar het politiebureau. Hij bekende de mishandeling en is na verhoor heengezonden.

Oostwold gem. Leek: dronken bromfietser op A7
Op de A7 bij Oostwold, gemeente Leek heeft de politie zaterdagavond een 19-jarige man uit Veendam aangehouden. De man reed met een snelheid van ongeveer 80 km per uur op zijn bromscooter in de richting van Drachten. Automobilisten zagen de man in de dichte mist rijden en waarschuwden de politie. De verdachte kon worden aangehouden toen hij bij Oostwold de snelweg verliet. Hij bleek bij te hebben gedronken en werd meegenomen naar het politiebureau. Daar werd bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte gemeten van 1.32 gemeten. Na verhoor is de verdachte met processen-verbaal voor rijden onder invloed en rijden op de snelweg met een brommer heengezonden. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Bedum: controle autogordels
Aan de Molenweg in Bedum heeft de politie zaterdagmiddag een controle op het dragen van autogordels gehouden. Daarbij werden 140 autos gecontroleerd. Eenendertig mensen kregen een bekeuring van 45 euro voor het niet dragen van de gordel.

Musselkanaal: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie zaterdagnacht in de Marktstraat in Musselkanaal een 37-jarige vrouw uit Exloo aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de vrouw te veel te hebben gedronken. Ze werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.02 werd gemeten. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 4 uur heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Beerta: mannen aangehouden na ruzie
In zijn woning in Beerta heeft de politie zaterdagmiddag een 32-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling en poging tot doodslag. De man kreeg in zijn huis ruzie met twee mannen die hem naar zijn zeggen hadden bedreigd met een vuurwapen. Om zich te verweren had hij beiden met een bijl geslagen, waarna de belagers verdwenen. Zij werden korte tijd later door de politie in een auto aangetroffen aan de Hoofdweg in Beerta. Bij controle door de politie bleek dat beide gewond waren aan de rug. De verwondingen bleken zo ernstig dat de mannen naar een ziekenhuis moesten worden gebracht. Daar bleek dat één van de verdachten, een 49-jarige man uit Beerta, moest worden opgenomen. Hij had diverse hechtwonden opgelopen. Ook het andere slachtoffer, een 33-jarige man uit Nieuweschans werd behandeld. Hij mocht daarna naar huis en werd aangehouden voor zijn aandeel in de ruzie in de woning in Beerta. Beide aangehouden mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De in het ziekenhuis opgenomen man wordt na behandeling ook als verdachte gehoord. De politie heeft bij het onderzoek geen vuurwapen aangetroffen. Nader onderzoek naar de toedracht van de ruzie volgt.

Hoogezand: geluidsoverlast
Wegens het veroorzaken van hinderlijke geluidsoverlast heeft de politie zaterdagavond bij een woning aan de Loena in Hoogezand een 24-jarige vrouw en haar 35-jarige vriend, beiden uit Hoogezand aangehouden. Na meerdere klachten van omwonenden over harde muziek gedurende een groot deel van de dag, stelden gewaarschuwde agenten een onderzoek in. Bij de woning werd niet opengedaan. Kort daarop kwam de bewoonster bij het pand. Zij de 24-jarige verdachte verklaarde dat er iemand in de woning moest zijn en gaf de agenten toestemming de woning middels het vernielen van een raam binnen te gaan. In de woning werd niemand aangetroffen. Wel stond geluidsapparatuur hard aan. Even later kwam de vrouw opnieuw bij haar huis, nu samen met haar vriend. Uit getuigenverklaringen bleek dat beiden de overlast gedurende de dag hadden veroorzaakt. Ze zijn daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De geluidsapparatuur in de woning is door de politie in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Stadskanaal: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg N366 in Stadskanaal. Daarbij werd van 365 voertuigen de snelheid gemeten. Eén automobilist reed te hard (89 km). Ter plaatse mag 80 km per uur worden gereden.

Hoogezand: mishandeling
Wegens mishandeling heeft de politie zaterdagmiddag in aan de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand een 33-jarige man uit die plaats aangehouden. De man schold vanuit een raam van zijn woning de vriend van een buurvouw uit toen langs liep. Kort daarna rende de verdachte het slachtoffer achterna en sloeg hem in aan de Winkelhoek tegen het hoofd en bedreigde hem. Een getuige belde de politie. Agenten hielden de verdachte aan en namen hem mee. De man is verhoor heengezonden. Hij weigerde een verklaring af te leggen. Over zijn beweegredenen het slachtoffer te slaan is derhalve niets bekend.

Groningen: dronken man aangehouden
Wegens openbare dronkenschap heeft de politie zondagmorgen in de Poelestraat in Groningen een 23-jarige man uit Groningen aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en liep pardoes tegen de voorzijde van een politieauto aan. Omdat de man niet tot rede was te brengen werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.

Groningen: scheldende man aangehouden
Voor het politiebureau aan de Rademarkt in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 22-jarige man uit Groningen aangehouden. Een politieman die twee mensen naar buiten begeleide zag de man op het bordes van het politiebureau staan. Hij schreeuwde antisemitische taal en bleek zwaar onder invloed van alcohol te verkeren. Daarop is de man aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij krijgt proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Groningen: vrouwen ruziën
Een 22-jarige man uit Groningen en twee vrouwen in de leeftijd van 20 en 22 jaar, beiden ook uit Groningen zijn zaterdagnacht door de politie aangehouden in de Poelestraat in Groningen. De politie hield aanvankelijk de 22-jarige vrouw aan, nadat zij een andere 22-jarige vrouw uit Groningen in het gezicht had geslagen. Toen de verdachte door de politie werd meegenomen wilde haar vriend, de 22-jarige mannelijke verdachte, dat verhinderen. Hij voldeed niet aan een politiebevel om weg te gaan en werd daarop ook aangehouden. Bij de aanhouding van deze man werd een politieman geslagen door de tweede vrouwelijke verdachte (20). Ook zij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De oorzaak van de ruzie tussen de vrouwen is gelegen in een scheldpartij in een café. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: man verdonkeremaant sleutels van taxi
De politie heeft zaterdagnacht in de Grachtstraat in Groningen een 34-jarige Groninger aangehouden. De man liet zich met een taxi naar huis brengen. Hij kreeg onenigheid met de chauffeur waarbij hij de sleutels uit het contactslot van de taxi trok. Direct daarop gooide hij de sleutels in een vijver van het Noorderplantsoen. De man ging naar huis maar kwam later naar buiten toen hij taxichauffeurs zag praten met politiemensen. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor vernieling en baldadigheid. De sleutels zijn (nog) niet terug gevonden. De aanleiding van de onenigheid is niet duidelijk geworden.

Groningen: man gewond bij ruzie
Bij een ruzie aan de Grote Markt in Groningen is zaterdagnacht een inwoner van Groningen (leeftijd onbekend) gewond geraakt. Het slachtoffer werd zonder aanleiding bij een snackbar in het gezicht geslagen en liep een hoofdwond op. Zijn opponent ging er vandoor en nam een taxi. Kort daarop kon de man bij de taxistandplaats aan de Grote Markt worden aangehouden. Hij is door de politie meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Groningen: lastige man aangehouden
Aan Tussen Beide Markten in Groningen heeft de politie zaterdagnacht een 35-jarige man uit Haren aangehouden. De man was wegens vervelend gedrag uit een café gezet, maar bleef bij de ingang rondhangen. Surveillerende agenten zagen en hoorden dat de man door een personeelslid van het café kreeg uitgelegd waarom hij was weggestuurd. De man bleek ook nog een ander personeelslid te hebben bespuugd. Hij weigerde ook na sommering door agenten weg te gaan en werd aangehouden voor het niet voldoen aan een politiebevel. Na verhoor op het politiebureau is de man heengezonden.

Groningen: fietsendiefstal
De politie heeft zaterdagmiddag in hun ouderlijke woningen in Groningen een 16-jarige en een 17-jarige man jongeman aangehouden. Getuigen belden de politie nadat zij hadden gezien dat verdachten aan de Iepenlaan in Groningen beiden een fiets wegnamen. Ze werden door getuigen achterhaald en lieten de fietsen achter. De politie wist de identiteit van beide verdachten snel te achterhalen en spoorde beiden op. Ze werden meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De fietsen gaan terug naar de rechtmatige eigenaren.

Groningen: man op gestolen fiets
De politie heeft zaterdagmiddag een 52-jarige man uit Groningen aangehouden wegens heling. De man reed aan het Schuitendiep door een rood licht en kreeg daarvoor een bekeuring. Bij controle van zijn fiets bleek dit rijwiel als gestolen te zijn geregistreerd. De fiets werd in september vorig jaar gestolen in Boerakker. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij verklaarde de fiets op een markt te hebben gekocht. De man deed afstand van de fiets. Na verhoor is de verdachte heengezonden.