Ministerie van Defensie


---


---

Bram Som wint 800 meter in Leipzig

15-2-2004 16:19:00

Sergeant Bram Som heeft zaterdag in Leipzig tijdens de strijd om de Europese Indoor Cup voor landenteams de 800 meter gewonnen in een tijd van 1.48.79. Tweede werd de Duitser Herms met 1.49.14 en derde de Zweed Pell met 1.49.40. Ook liep de landmachter succesvol mee in de nationale ploeg voor de 800-600-400-200 meter estafette, waarin Nederland achter Rusland en voor Duitsland tweede werd. Som was binnen de ploeg de tweede loper. Hij nam de 600 meter voor zijn rekening en was sneller dan de concurrentie.

Som leverde met beide prestaties een forse bijdrage aan het verrassende optreden van de Nederlandse mannenploeg, die net is gepromoveerd naar de Super Liga van Europese toplanden in de atletiek. De 800-meter zege leverde negen punten op voor Nederland dat met 43 punten de vijfde plaats innam achter het winnende team van Frankrijk, dat vijftig punten scoorde.

De Europese Indoor Cup voor landenteams in Leipzig was voor sergeant Bram Som een uitstekende voorbereiding op het Nationaal Indoorkampioenschap dat komende zaterdag plaatsvindt in Gent. Nederland beschikt niet over een eigen indooraccomodatie, zodat naar België moet worden uitgeweken.

Sergeant Bram Som is door het NOC*NSF reeds genomineerd voor de Spelen van Athene, maar moet nog vormbehoud tonen in een outdoorwedstrijd. Het indoorcircuit is een voorbereiding daarop en wordt begin maart afgesloten met de Wereldkampioenschappen Indoor in Boedapest.