Ingezonden persbericht

Nieuwe serie toners en probes van Fluke Networks levert baanbrekende verbeteringen bij kabelidentificatie en -validering

Nieuwe IntelliTone(TM) digitale technologie levert aanzienlijke verbeteringen op het gebied van signaaldetectie ten opzichte van oudere analoge systemen

EVERETT, Washington (Verenigde Staten) -- 16 februari 2004 -- Met de aankondiging van de nieuwe IntelliTone(TM) Toner en Probe herdefinieert Fluke Networks de prestaties van toners en probes en hun capaciteiten voor het lokaliseren van kabels. Door gebruik te maken van een geavanceerde digitale technologie voor het opsporen van signalen die door Fluke Networks is ontworpen en gepatenteerd -- bekend onder de naam IntelliTone -- biedt de nieuwe serie toners en probes onovertroffen prestaties bij het snel en betrouwbaar opsporen van de meest ongrijpbare, verborgen of gebundelde kabels.

'Het gebruik van conventionele analoge toners en probes kan bijzonder frustrerend zijn, omdat ze in een groot aantal veelvoorkomende werksituaties feitelijk ineffectief zijn,' aldus David McLean, Fluke Networks Product Marketing Manager. 'Opsporen van een kabel in een bundel vanwege een signaallek van kabel tot kabel, het onderscheid maken tussen de toon en ruis of een vals signaal, of een signaal vinden vanwege actieve netwerkafsluitingen -- dergelijke zaken zijn voor een analoge toner en probe problematisch of zelfs onmogelijk. De digitale signalering die door de IntelliTone serie wordt gebruikt, voorkomt lekkage door een kabel in een bundel snel te isoleren, terwijl ruis en valse of foutieve signalen worden genegeerd. Op deze manier wordt de kabel gevonden ondanks netwerkafsluitingen of omgevingscondities en wordt er veilig naar actieve netwerken gekeken. De resulterende technologische voorsprong op het gebied van kabellokalisering verkort de tijd die nodig is voor het opsporen van kabels en het oplossen van problemen aanzienlijk. De IntelliTone serie biedt essentiële diagnostische functionaliteit voor datacom-, telecom-, coax- en beveiligingsbekabeling.'

De IntelliTone(TM) Toner activeert kabelgeleiders door middel van een intelligent digitaal signaal. Dit signaal wordt vervolgens door de IntelliTone Probe geïnterpreteerd; hierbij worden zowel audio als visuele (LED) indicatoren gebruikt om de signaalinterpretatie ter vereenvoudigen. De gebruiker sluit de IntelliTone Toner eenvoudigweg op een kabel aan en stelt de opsporingsmodus op de IntelliTone Probe in. De audio-indicatoren en het LED-display tonen duidelijk en direct de locatie van de gezochte kabel. Het giswerk dat noodzakelijk is bij analoge toners en probes kan dus achterwege blijven.

Naast superieure lokalisering van koperkabels biedt de IntelliTone technologie de gebruiker een reeks essentiële mogelijkheden voor diagnostiek en het oplossen van problemen. De IntelliTone(TM) 200 Toner en Probe bieden een cablemapping-functie voor het valideren van end-to-end continuïteit van kabelgeleiders en geven foutieve bekabeling duidelijk aan. De IntelliTone Toner levert krachtige service-identificatie en diagnostiek, zoals het opsporen van Ethernet links, telecom-polariteit en --continuiteit en spraakbatterij.

Prijzen, modeleigenschappen en beschikbaarheid

De IntelliTone(TM) 200 Toner and Probe Kit beschikt over functionaliteit voor cablemapping, LED-display en audio-signaal identificatie, Telecom service ID/ diagnostiek en Ethernet Link detectie en is beschikbaar voor ¤189 (Amerikaanse catalogusprijs). De IntelliTone(TM) 100 Toner and Probe Kit beschikt over LED-display en audio-signaal identificatie, telecom-lijn diagnostiek en spraakbatterij, en is verkrijgbaar voor ¤139 (Amerikaanse catalogusprijs). De IntelliTone Toners en Probes zijn ook afzonderlijk beschikbaar. Er is tevens een volledige reeks accessoires leverbaar. De IntelliTone Toner en Probe lijn wordt wereldwijd verkocht via geautoriseerde Fluke Networks en Fluke Corporation verkoopkanalen en is vanaf vandaag beschikbaar. Voor aanvullende informatie neemt u telefonisch contact op met Fluke Networks op (800) 283-5853 of bezoekt u www.flukenetworks.com.

Over Fluke Networks

Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision solutions(TM) bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren.. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten) en heeft wereldwijd meer dan 500 medewerkers in dienst en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd.

# # #

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills

EMEA Marcom Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+44 (0)1923 281331 Carl@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com http://www.mills-advertising.com/

Bezoek onze IT pressroom op:

http://www.it-pressroom.com/flukenetworks

Met vriendelijke groet,

Ümran Üçal / Miss
Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310
5600 HH Eindhoven, The Netherlands
http://www.mills-advertising.com