AutoRai

16-2-2004

Bliksemstart voor nieuwe Fiat Panda

Met de komst van de nieuwe Panda heeft Fiat Auto Nederland uitstekende zaken gedaan. Inmiddels konden de gezamenlijke Fiat-dealers al 5.000 klantenorders noteren. Uiteraard zal de komst van de Panda 1.3 MultiJet diesel en Panda 4x4 later dit jaar voor nieuwe impulsen zorgen.

Tevredenheid alom dus bij de vaderlandse Fiat-dealers. Gesteund door de succesvolle introductiefase alsmede de verkiezing tot Auto van het Jaar 2004, november vorig jaar, werden tot op heden ruim 5.000 Pandas aan de man/vrouw gebracht.

Kijken we naar de verkoopmix, dan valt te concluderen dat de Panda-koper een voorkeur heeft voor de Dynamic, de middelste van de drie beschikbare uitrustingsniveaus. Bijna tweederde kiest voor de Panda 1.2 Dynamic, die voor een bedrag van 9.695,- standaard is voorzien van onder andere ABS, Dual drive stuurbekrachtiging, centrale vergrendeling met afstandbediening en elektrisch bediende ramen (voor). Ongeveer een kwart laat zijn of haar keuze vallen op de 1.1 Active/Active Plus (vanaf 8.495,-), de rest gaat voor de meest luxueuze 1.2 Emotion versie die voor 11.795,- in de showroom staat.

Uitbreiding Panda programma
Komend najaar wordt de Panda-familie ingrijpend uitgebreid. Allereerst komt de 1.3 JTD 16V, s werelds meest compacte en geavanceerde tweede generatie common rail turbodieselmotor beschikbaar. De viercilinder MultiJet kent een maximum vermogen van 70 pk en max. koppel van 145 Nm bij slechts 1.500 tpm. Aansluitend op de dieselvariant maakt de Panda 4x4 zijn debuut. Deze permanent vierwielaangedreven Panda wordt leverbaar met de 60 pk sterke 1,2 liter benzinemotor en de eerder genoemde 1.3 MultiJet.