Gemeente Nuenen


09/02/2004
Koninklijke onderscheiding Zonnebloem

Koninklijke onderscheiding Zonnebloemvoorzitter mw Paula Raaijmakers-Cranen

Tijdens de jaarvergadering van De Zonnebloem afdeling Nuenen c.a. op woensdag 11 februari aanstaande om 12.45 uur, in Zaal Berkenbos aan de Opwettenseweg 80 te Nuenen, wordt bij haar afscheid als voorzitter, aan mevrouw Paula Raaijmakers-Cranen de koninklijke onderscheiding LID IN DE ORDE VAN ORANJE NASSAU uitgereikt, door burgemeester mr. W.R. Ligtvoet.

Mevr. P.J.T.M. Raaijmakers-Cranen, Beukenlaan 18, 5671 AJ Nuenen: Paula Raaijmakers-Cranen heeft zich de afgelopen 20 jaar als vrijwilliger, bestuurslid, voorzitter en regiovertegenwoordiger, bij verschillende vrijwilligersorganisaties, ingezet voor de oudere en hulpbehoevende medemens binnen de Nuenense samenleving.

De Zonnebloem afd. Nuenen c.a.
Paula heeft zich al ruim 20 jaar ingezet voor de Zonnebloem afdeling Nuenen c.a.. Ze begon als vrijwilliger maar na drie jaar trad zij ook toe tot het bestuur. Binnen het bestuur heeft zij in de afgelopen 17 jaar verschillende functies bekleed zoals secretaris, bestuurslid bezoekwerk en de laatste 7 jaar bekleedde zij de functie van voorzitter. Ook heeft zij zich als afgevaardigde van de afdeling Nuenen ruim 15 jaar ingezet voor de regionale Zonnebloemafdeling Strabrecht waarbij zij ook 7 jaar het voorzitterschap heeft vervuld. Ook als regionaal bestuurslid bezoekwerk heeft zij 8 jaar de vertegenwoordiging binnen de regio op zich genomen. De Zonnebloem afdeling Nuenen c.a. is een van de ruim 1500 afdelingen van de Nationale Vereniging de Zonnebloem. De afdeling Nuenen telt ± 146 gasten en ± 60 vrijwilligers. Het hart van het Zonnebloemwerk is het regelmatig bezoeken van de gasten, dit zijn de zieken en gehandicapten. Daarnaast organiseert De Zonnebloem nog tal van activiteiten zoals geheel verzorgde dagtochten en aangepaste vakanties.

Steunpunt Goudvinkhof / Huiskamerproject
Naast het Zonnebloemwerk is Paula vanaf 1990 betrokken geweest bij de opriching van het Steunpunt De Goudvinkhof waar zij als gastvrouw de doelgroep ouderen heeft ontvangen. Ook toen daar het Huiskamerproject in 1995 van start is gegaan heeft zij tot 1999 haar rol als gastvrouw vervult. Dit project geeft ondersteunende dienstverlening die ertoe bijdraagt dat ouderen zolang mogelijk in hun thuissituatie kunnen blijven wonen. In deze periode is Paula ook ongeveer 5 jaar vrijwilligershulp geweest bij thuisstervenden, binnen de Terminale Thuiszorg.

Structureel Overleg Vrijwilligersorganisaties (SOV) Nuenen c.a. Vanaf 1990, dus ruim 12 jaar is Paula actief geweest bij de oprichting en als bestuurslid van het SOV Nuenen ca. Dit samenwerkingsverband tussen verschillende vrijwilligersorganisaties, met in totaal ruim 400 vrijwilligers, heeft tot doel het overleg over en de afstemming van de wederzijdse activiteiten, de ontwikkeling van een samenhangend dienstenpakket en de ondersteuning van mantelzorg.