Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nieuwe werkboeken stappenmethode

In de afgelopen periode zijn twee nieuwe werkboeken verschenen bij de Stappenmethode: 'Stap 2 extra' en 'Stap 5 extra'. De extra werkboeken bieden meer opgaven op hetzelfde niveau dan de gewone werkboeken en met dezelfde onderwerpen.

De opgaven in de extra werkboeken bestaan uit twee gedeelten. In het eerste deel zijn ze voorzien van een geheugensteun. Het tweede deel bevat mix-opgaven zonder aanduiding van het onderwerp. Daar moet de schaakleerling net als in de gewone partij zelf uitvinden wat het thema is.

De extra werkboeken zijn in het leven geroepen om de leerlingen langer over een stap te laten doen. Daarmee wordt voorkomen dat het materiaal te snel wordt behandeld.
Beide nieuwe delen tellen 56 bladzijden; 2 extra bevat 617 opgaven, 5 extra bevat 602 opgaven.

De werkboeken kunnen worden besteld bij de SBS-winkel. Informatie over de stappenmethode is te vinden op www.stappenmethode.nl.
---

Dolf Meijer nieuwe kadermentor in servicepunt West

De heer Dolf Meijer is met ingang van 1 maart benoemd als nieuwe kadermentor in het Servicepunt West. Hij neemt de functie over van Marc Trimp, die deze taak drie jaar heeft vervuld. Dolf Meijer heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan als schaaktrainer op diverse niveaus.

De kadermentor heeft tot taak om cursisten die een opleiding volgen tot Jeugdschaakleider of Schaaktrainer A extra begeleiding te geven. Hij kan hen ondermeer observeren tijdens een les, deze lessen doorspreken en adviseren bij opdrachten. Ook kan hij organisatorische tips geven over de jeugdafdeling.
Daarnaast bezoekt de kadermentor verenigingen die de kwaliteit van hun jeugdlessen willen laten beoordelen en willen verbeteren. Meer informatie over de kadermentoren vindt u hier.
---