Provincie Flevoland




Bedrijven en politiek in Flevoland brengen bezoek aan Dmitrov

Een delegatie van de provincie Flevoland met vertegenwoordigers van Provinciale Staten en de Kamer van Koophandel van Flevoland, brengt van 14 tot 18 februari a.s. een werkbezoek aan Dmitrov. De delegatie staat onder leiding van Commissaris van de Koningin in Flevoland Michel Jager. Doel van het werkbezoek is Provinciale Staten kennis te laten maken met het gebied en hen ter plaatse te informeren over de resultaten en de voortgang van de verschillende samenwerkingsprojecten op het gebied van economie, landbouw, gezondheidszorg, onderwijs, cultuur en welzijn. Het bezoek heeft een speciaal tintje omdat het samenwerkingsverband van Flevoland met Dmitrov 12,5 jaar bestaat.

Op het programma staan onder meer het volgende activiteiten:
* Jubileumconferentie in het kader van de viering van de 12,5-jarig samenwerking. Aan deze conferentie wordt ook deelgenomen door vertegenwoordigers van Flevolandse partnerorganisaties, zoals de IJsselmeerziekenhuizen, scholengemeenschap Het Baken in Almere en de Christelijke Agrarische Hogeschool

* Het tekenen van een memorandum 2004-2007, dat een richtinggevend en kaderstellend document is voor de samenwerking in de komende vier jaar

* Diverse werkbezoeken aan samenwerkingsprojecten (Gymnasium School 6, Central Hospital, het ouderenzorgcentrum en het
jeugdrehabilitatiecentrum)

* De presentatie van een jubileumboek

* Een ontmoeting tussen Statenleden en leden van de regionale Doema
* De start van een nieuw project: Russisch-Nederlandse studenten club, om uitwisselingsprojecten mogelijk te maken

In februari 2003 hebben de Kamers van Koophandel van Dmitrov en Flevoland een overeenkomst tot samenwerking getekend. Als vervolg hierop brengen enkele vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel een oriënterend bezoek aan Dmitrov.

De Kamer van Koophandel gaat ter plekke trachten via een
matchingsbijeenkomst Russische bedrijven te interesseren om een samenwerking aan te gaan met Flevolandse ondernemingen. Doel van de bijeenkomst is om het onderlinge zakendoen te bevorderen. Dit is een eerste concrete stap in die richting. Deelnemende ondernemingen zijn EMD, Carrier2 Carrier, BortlyNeon, Brema International en Machinery Pasterkamp.

Daarnaast wordt aan enkele bedrijven in Dmitrov een bezoek gebracht en worden er gesprekken gevoerd over de mogelijkheden tot samenwerking. Directeur Dirk Minne Vis van de Kamer van Koophandel houdt een speech op de jubileumconferentie.