Gemeente Gouda



datum: 16 februari 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182-588674

veel digitale reacties op parkeerbeleidsplan

Op dit moment, na drie weken, hebben ruim veertig personen gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot inspraak op het concept parkeerbeleidsplan. Er zijn 35 digitale reacties binnen en één schriftelijke en vijf mondelinge.

Bewoners en belanghebbenden kunnen tot en met vrijdag 21 februari a.s. hun mening geven over het concept parkeerbeleidsplan van de gemeente Gouda. De inspraak is gestart op 21 januari.

Voor bewoners en belanghebbenden heeft de gemeente Gouda op 2 en 3 februari inloopbijeenkomsten georganiseerd. Ongeveer 45 personen hebben deze avonden bezocht. Meer dan 20 bewoners en belanghebbenden wilden het hele plan lezen. Zij hebben dit inmiddels toegezonden gekregen. Het concept-plan is ook op internet te bekijken.

organisatie inspraak

Om een goede inspraak mogelijk te maken heeft de gemeente een brochure gemaakt met een samenvatting van de voorgestelde maatregelen. Deze brochure, met de titel Parkeren in Gouda; hoe gaan we dat regelen? is verkrijgbaar bij de informatiepunten van de gemeente en in de meeste buurthuizen in Gouda. Ook is de brochure, evenals het concept-parkeerbeleidsplan telefonisch aan te vragen (0182-588289).

De inspraaktermijn sluit uiterlijk op 21 februari a.s. Tot die tijd kan nog zowel schriftelijk (Gemeente Guoda, parkeerbeleidsplan, antwoordnummer 10005, 2800 VB Gouda) als digitaal (www.gouda.nl onder de rubriek projecten) worden gereageerd.

concept parkeerbeleidsplan

Het nieuwe parkeerbeleidsplan voorziet in uiteenlopende maatregelen. Die maatregelen moeten om te beginnen zorgen voor voldoende en veilige parkeervoorzieningen. De maatregelen zijn afgestemd op verschillende gebruikersgroepen, zoals bewoners, bezoekers en mensen die in Gouda werken. Verder moeten de maatregelen ervoor gaan zorgen dat er geen toename komt van de parkeerdruk als gevolg van nieuwbouwplannen. Tenslotte is gekeken naar de tarieven voor het parkeren en naar dingen als de afmetingen van de parkeervakken.

verdere procedure

Het parkeerbeleidsplan is nog niet definitief. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 januari het concept-plan vrijgegeven voor inspraak. De inspraak duurt nog tot het eind van deze week. Na de inspraak worden de ingekomen reacties verwerkt en bespreekt het college het parkeerbeleidsplan. Het college neemt dan een standpunt in en vraagt vervolgens de raad om een besluit te nemen. Het parkeerbeleidsplan wordt naar verwachting in april behandeld door de gemeenteraad.


-- einde bericht --

Footer