Provincie Utrecht

Persbericht

Statenlid van Leeuwen Boomkamp (LPF) verlaat PS

16-2-2004
Daan van Leeuwen Boomkamp, statenlid van de eenmansfractie van de LPF in de staten van Utrecht, verlaat per 1 maart a.s. het provinciaal bestuur. Hij heeft nog geen jaar deel uitgemaakt van Provinciale Staten. Naar verwachting - dat wordt pas na 1 maart bekend gemaakt - wordt de heer G.M. (Gerard) Putters zijn opvolger. Een belangrijke reden van zijn vertrek is het gebrek aan respect dat hij ondervindt in zijn eigen politieke achterban. Bovendien bestond tussen hem en het partijbureau van de LPF een groot verschil in visie hoe problemen moeten worden aangepakt

In zijn brief aan de voorzitter benadrukt van Leeuwen Boomkamp dat hij zicht trots voelt deel uitgemaakt te hebben van een "instantie met zo'n belangrijke bestuurlijke geschiedenis". Hij roemt ook de sfeer, de goede contacten en de integere wijze waarop er met elkaar wordt omgegaan binnen PS en met het college van Gedeputeerde Staten. Tijdens zijn afscheid in de vergadering van PS op 16 februari uitte hij kritiek op de LPF. "De nieuwe bazen van de LPF proberen nog steeds de partij een andere richting op te duwen dan de oorspronkelijk uitgezette koers en de huidige koers is niet de mijne, dat is duidelijk".
Van Leeuwen Boomkamp was onder meer lid van vier statencommissies en van het fractievoorzitterconvent. Hij hield zich voornamelijk bezig met mobiliteit, zorg en lastendruk en was een vurig pleiter voor het invoeren van gratis openbaar vervoer in de provincie.

Meer informatie: Frank Santman, telefoon 030-2582522 of Frank.Santman@provincie-utrecht.nl