Gemeente Heeze-Leende


Jaarcijfers Bureau HALT

Jaarcijfers Bureau HALT Eindhoven e.o. Bureau HALT Eindhoven e.o. sluit 2003 af met de volgende resultaten:

387 preventieactiviteiten op school;
31 Samenwerkingsovereenkomsten;
project Veilig op School in 7 gemeenten;
791 HALT-zaken.

Preventieactiviteiten
In 2003 werden 110 basisscholen bezocht met preventieprojecten over vandalisme, diefstal en vuurwerk. In het voortgezet onderwijs kwam Bureau HALT in 277 klassen rondom de volgende themas: vandalisme, diefstal, geweld, uitgaansgeweld, waarden en normen en vuurwerk.

Samenwerkingsovereenkomsten
Met 31 scholen sloot de politie samen met Bureau HALT een samenwerkingsovereenkomst af. Deze overeenkomst regelt taken en verantwoordelijkheden van de verschillende partijen bij strafbaar gedrag op school.

Veilig op School
Veiligheid behoort tot de basiskwaliteiten van de samenleving en een veilig leefklimaat op school draagt bij aan de preventie van jeugdcriminaliteit, dat zijn de uitgangspunten voor het project Veilig op School dat Bureau HALT al sinds 1997 uitvoert. In 2003 namen diverse scholen uit de gemeenten Eindhoven, Helmond, Deurne, Asten, Someren, Reusel-De Mierden en Cranendonck deel aan het project.

HALT-straffen
791 zaken werden in 2003 afgehandeld. Van de betreffende jongeren komen er 394 uit Eindhoven de anderen uit de twaalf regiogemeentes (21 uit Heeze-Leende). 90 procent van de jongeren was ouder dan 12 jaar. De kinderen onder de 12 jaar kregen samen met hun ouders een STOP-reactie aangeboden. Van alle betrokken jongeren was het overgrote deel (83%) een jongen.