Politie Friesland

Politieberichten 16/2 07.00 t/m 13.00 uur

Fryslân 16-02-2004 - Voor meer informatie kunt u terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844

Leeuwarden: inbraak zeecontainder bij bedrijf
Tussen zaterdag en maandag werd ingebroken in een zeecontainer staand op een bedrijfsterrein aan de Mr. P.J. Troelstraweg. Men is via de zijkant van het bedrijf binnengekomen. De container werd vervolgens opengebroken en een hoeveelheid gereedschap en kasten van een keueken zijn weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 46-jarige inwoner van Gorredijk

Bolsward: snelheidscontrole
Maandag tussen 09.00 uur en 10.00 uur werd met de laser gecontroleerd op de Snekerstraat. In totaal zijn een tweetal bekeuringen uitgeschreven voor snelheid en een voor het niet dragen van de gordel.

Midlum: jongetje in water gevallen
Maandagochtend is een 3-jarig jongetje uit Midlum ter hoogte van de Koningsbrug in het water van het Harinxmakanaal gevallen. De jongen zat in het kinderzitje op de fiets bij zijn vader. In de bocht van het fietspad onder de brug verloor de vader zijn evenwicht en viel met de fiets over het hekwerk in het kanaal. Het lukte de vader niet om zijn kind uit het water te krijgen. De brandweer was snel ter plaatse en duikers wisten ongeveer een kwartier na de val het jongetje uit het water te halen. Het kind is in zorgwekkende toestand met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De ouders zijn door de politie met spoed overgebracht naar hun kind in Groningen.

Oldeberkoop: illegalen aangehouden
Zaterdagochtend zijn bij een controle in een club aan de Stellingenweg zes illegaal in Nederland verblijvende vrouwen aangetroffen. Ze waren allen uitgeprocedeerd. Drie van hen, afkomstig uit Brazilie, Sierra Leone en Venezuela, zijn inmiddels Nederland uit gezet. De overige drie, twee van Poolse en een van Roemeense afkomst, zitten nog in vreemdelingenbewaring.

Heerenveen: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 08.30 uur vond een aanrijding plaats op de westelijke A32 ter hoogte van de afslag De Knipe/Centrum. Een 58-jarige vrouw uit Heerenveen reed met haar bestelauto in zuidelijke richting remde af omdat voor haar het verkeer ook afremde. Een achter haar rijdende automobilist had dit kennelijk niet in de gaten en reed op de achterzijde van de auto van de vrouw. De vrouw is met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Door de verkeersopstopping die door deze aanrijding ontstond, vonden er nog enkele kleine kop-staart aanrijdingen plaats. Daarbij bleef het voor zover bekend bij materiele schade.

Sneek: inbraak school
Tussen vrijdagmiddag en maandagochtend is in gebroken in een school aan de Frieswijkstraat. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Vanuit de school werd een computer gestolen. Namens de school deed een 44-jarige man uit Blauwhuis aangifte.

Leeuwarden: verdachte schietpartij bekent
De 44-jarige Leeuwarder, die vrijdag is aangehouden naar aanleiding van een schietpartij op een woning aan de Pasteurweg, heeft bekend dat hij diverse schoten heeft gelost. Zondag heeft de politie, samen met de verdachte, een zoekslag in de omgeving, waar hij het wapen had weggegooid, gemaakt. Het wapen werd echter niet aangetroffen. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man gericht heeft geschoten. De man is zondagmiddag in vrijheid gesteld. Zie verder de politieberichten van vrijdag 13/2 13.00 uur tot en met zaterdag 14/2 13.00 uur.

Leeuwarden: getuigenoproep na aanhouding verdachte die in het bezit was van een gas/alarmpistool
Zondag omstreeks 03.10 uur werd door de medewerkers van een horecabedrijf aan het Ruiterskwartier een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een wapen. Het bleek te gaan om een verboden wapen, een gas/alarmpistool. De verdachte, een 19-jarige man uit Leeuwarden, werd overgedragen aan de politie en voor nader onderzoek ingesloten. Het wapen werd in beslag genomen.

De 19-jarige verdachte had twee meisjes bedreigd. Dit was gezien door een jongen, die op zijn beurt eveneens bedreigd werd door de 19-jarige Leeuwarder. Deze onbekende heeft vervolgens de portiers ingelicht, die de 19-jarige hebben aangehouden. Graag komt de politie in contact met de twee bedreigde meisjes en de tot dusverre onbekend gebleven jongen. Dit kan via het algemene nummer van de politie Fryslân op telefoonnummer 0900 8844.