Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 16 febrruari

Hoorn 16-02-2004 - 16.00 uur

Vernieling ramen
Wognum, maandag 16 februari 2004.
In de nacht van zondag op maandag werden vernielingen gepleegd aan een aantal panden aan de Boogerd. Het bleek dat ramen waren vernield van het oude postkantoor, een woning en een supermarkt. Hoe groot de totale schade bedraagt is niet bekend. Ook is niet bekend wie voor deze vernielingen verantwoordelijk is.

Diefstal auto's
Wognum, maandag 16 februari 2004.
In de nacht van zondag op maandag werd ingebroken in een woning aan de Kerkstraat. Bij deze inbraak werden een aantal autosleutels weggenomen van auto's die geparkeerd stonden op het erf van de woning. In totaal bleken drie auto's te zijn gestolen. Het gaat om een zilverkleurige Porsche, type 911 met het kenteken 59-NJ-NS, een blauwe Audi, type A8 met het kenteken 51-NK-DN en een grijze BMW, type 530 diesel met het kenteken 26-NG-VP.

Inbraak in auto's
Opperdoes, maandag 16 februari 2004.
In het afgelopen weekend hebben zeven eigenaren aangifte gedaan van inbraak in hun auto. De inbraken werd gepleegd in de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 februari in auto's die geparkeerd stonden op onder anderen de Walakker, Hoge Werf, Hoge Weis, Julianastraat en Torenstraat. Men kwam in de auto's door het vernielen van een raam of één van de portieren. De buit bestond over het algemeen uit radioapparatuur. Gezien de wijze van inbreken en de tijdstippen waarop deze zijn gepleegd is het niet ondenkbeeldig dat deze zijn gepleegd door dezelfde dader(s).