NAUTILUS/YMCA

Primeur op de Hiswa. Cursus Vaarbewijs I in eigen tempo

Steeds meer mensen hebben een vaarbewijs nodig of willen graag uit interesse een vaarbewijs halen. Door het gehele land worden cursussen gegeven die opleiden tot het vaarbewijs. In het algemeen zijn dit cursussen die op een aantal vaste avonden of dagen worden gegeven.

Veel gehoorde vragen zijn: 'Hebben jullie een schriftelijk cursus? Want ik kan op de vaste cursusdagen niet.' of 'Ik kan 2 van de 5 lessen niet, hoe kunnen we dit oplossen?' Het is natuurlijk zo dat veel mensen andere verplichtingen hebben, door werk of privé.

Om aan deze vragen te kunnen te voldoen is er nu een cursus op Cd-rom ontwikkeld waardoor een ieder de cursus, op een zelf te kiezen locatie en tijdstip, kan volgen. Het is een gesproken cursus verdeeld over 12 lessen zodat men zijn eigen tempo kan bepalen.

De inhoud van de cursus sluit volledig aan op het examen en is samengesteld door vaarbewijsdocenten welke al vele jaren ervaring hebben. De lessen worden ondersteund door ruim 300 zeer duidelijke (interactieve) animaties en foto's. Na iedere les kan worden getest of men de stof beheerst d.m.v. vragen over de behandelde stof. Indien een vraag verkeerd beantwoordt wordt krijgt men meteen tekst en uitleg over de vraag zodat men meteen weet waarom de vraag fout beantwoord is. Deze vragen komen uit een database van 400 vragen en zijn willekeurig. Dus als men over dezelfde les meerdere keren de vragen maakt is de kans klein dat men dezelfde vragen tegenkomt. Een cursusboek is hier niet bij nodig. Indien er vragen zijn over de behandelde stof is dit geen probleem. Bij de prijs van deze cursus is e-mail-ondersteuning inbegrepen. Men kan de vraag direct doormailen aan een vaarbewijsdocent. Waarna men meteen antwoordt krijgt op de vraag en weer verder kan met de cursus. Als men de stof beheerst kan worden afgesloten met één of meerdere proefexamens, zodat men met een gerust hart naar het examen kan gaan.

4x per jaar wordt er een landelijk examen afgenomen door het VAMEX. Op de Cd-rom staat een internetlink naar de VAMEX. Men kan daarop een inschrijfformulier downloaden.

Deze cursus wordt geïntroduceerd op de Hiswa van 17 tot en met 22 februari in RAI te Amsterdam. Hier vinden ook demonstraties plaats en kan men de cursus zelf proberen op stand 03.530.

Deze Cd-rom is een uitgave van ANWB Vaarschool Nautilus te Kerkdriel. ISBN 90-9017836-8

Meer informatie 0418-632887 of download een demo op www.nautilus.nl