Gemeente Eindhoven

Persbericht: 10 februari 2004, no.42

Vergadering Adviescommissie Seniorenbeleid

Op 17 februari aanstaande vergadert de adviescommissie seniorenbeleid in de commissiekamer van het Stadhuis, Stadhuisplein 1 in Eindhoven. De vergadering begint om 13.30 uur en eindigt om ongeveer 16.00 uur.

De Adviescommissie Seniorenbeleid bestaat uit mensen die de leeftijd van 55 jaar hebben bereikt. Vier leden hebben zitting namens de Federatie Overleg van Ouderenorganisaties, zeven leden zijn afkomstig uit de stadsdelen van Eindhoven en twee leden van de adviescommissie hebben een allochtone afkomst.

De adviescommissie adviseert gevraagd en ongevraagd de gemeenteraad van Eindhoven over beleidsvoorstellen die verband houden met het Seniorenbeleid dan wel met het voorgenomen beleid dat effecten heeft voor (de leefsituatie van) senioren. In het bijzonder is een adviserende taak weggelegd ten aanzien van het in ontwikkeling zijnde programma Senioren Zelfredzaam in het kader van Samen Stad.

De agenda voor de vergadering ziet er als volgt uit:
1. Opening en mededelingen

2. Verslag en afsprakenlijst van de vergadering van 13 januari 2004 Woonservicezones

3. Conceptbrieven aan de gemeenteraad over beleidsuitgangspunten en beleidscriteria

4. Conceptadvies inzake toegankelijkheid van inkomensondersteunende maatregelen voor ouderen op en onder de armoedegrens
5. Mededelingen uit de stadsdelen en de allochtonengroeperingen
6. Communicatie-informatie aan senioren

7. Rondvraag en sluiting.

Het betreft een openbare vergadering. Mocht u vragen hebben omtrent de agenda en/of de te bespreken punten kunt u contact opnemen met de secretaris van de adviescommissie de heer Joop van den Braak telefoon: 040 2382150 of via e-mail j.vd.braak@eindhoven.nl.

Mocht u buiten deze vergadering om vragen hebben voor de adviescommissie over het ouderenbeleid binnen de gemeente Eindhoven kunt u eveneens wenden tot de secretaris van de adviescommissie.

© 2004 Gemeente Eindhoven