Ingezonden persbericht


12 FEBRUARI 2004

Eczeempatienten bieden tweede kamerleden petitie aan

Graag nodig ik u uit voor de petitie-overhandiging aan VWS op 17 februari a.s. In deze petitie wordt gepleit voor vergoeding van nieuwe veilige hormoonvrije geneesmiddelen voor kinderen met eczeem. Bernd Arents biedt de petitie aan namens de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) aan Frank de Grave, voorzitter van de Vaste Kamercommissie VWS. Prof. dr J.D. Bos, Hoogleraar en Hoofd Afdeling Huidziekten Academisch Medisch Centrum Amsterdam en voorzitter van het Nationaal Huidfonds, ondersteunt de petitie en zal ook aanwezig zijn. De overhandiging wordt kracht bijgezet door het leed van kinderen met eczeem en hun ouders op confronterende wijze in beeld te brengen.

Eczeem is een belastende, veelvoorkomende en schrijnende aandoening, waarmee 400.000 mensen in Nederland te kampen hebben. Het is de tweede chronische ziekte bij kinderen en als de nieuwe geneesmiddelen niet worden vergoed zullen kinderen met eczeem veroordeeld blijven tot het gebruik van hormoonzalf. Hormoonzalven kunnen op termijn vooral bij kinderen schadelijke bijwerkingen hebben zoals onherstelbare schade aan de huid, groeistoornissen en osteoporose.

Tijdstip en locatie: dinsdag 17 februari 2004 om 13.30 uur in de Centrale Hal Tweede Kamer, ingang aan het Plein, Den Haag. Na het officiële gedeelte krijgt u gelegenheid de aanwezigen te interviewen.

Met vriendelijke groet,

Caroline de Jongh

Telefoon: 076 56 55 170 of 06 55 15 16 06

Email: caroline@cdjcomm.nl