Gemeente Rotterdam

12 februari 2004

Persuitnodiging

Dinsdagavond 17 februari om 21.00 uur maken de voorzitter van de Groeibriljantenjury Diny Roodvoets en wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) in de Burgerzaal van het stadhuis de winnende Groeibriljanten bekend. Eind december zijn uit 73 inzendingen vijftien Groeibriljanten genomineerd. Uit die vijftien nominaties heeft de publieksjury de afgelopen weken al de basisschool Over de Slinge aan de Krabbendijkestraat in Pendrecht gekozen. Uit de overgebleven veertien nominaties kiest de jury dinsdagavond minimaal vier winnaars.

Groeibriljanten zijn een onderdeel van de collegeprioriteit Huisvesting in het collegeakkoord 2002-2006. Bij de Groeibriljanten gaat het om bewoners en ondernemers die potenties zien in hun directe omgeving en het initiatief en de leiding willen nemen om deze potenties daadwerkelijk waar te maken. Voor het uitvoeren van de Groeibriljanten is 25 miljoen euro beschikbaar.

De Groeibriljantenjury bestaat naast voorzitter Diny Roodvoets (rector van de Christelijke Scholengemeenschap Calvijn) uit Jacob van Rijs (architect bij het architectenbureau MVRDV), Jan den Hartog (bestuursvoorzitter van Ernst & Young), Natascha Kuit (journaliste) en Annie Verdoold (bewoonster uit Spangen).

De pers is van harte uitgenodigd bij de bekendmaking van de Groeibriljanten aanwezig te zijn.

|                                                          |
noot voor de redactie/