BPVW

PKVW-bedrijvendag 2004 brengt partners in veiligheid samen

HOUTEN - Euretco Expo Center in Houten is dinsdag 17 februari de veiligste plek van Nederland. Daar ontmoeten ruim vijfhonderd betrokkenen bij het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r) elkaar om onder meer deel te nemen aan workshops. Gemeenten, verzekeraars, woningcorporaties, politieregio's, fabrikanten van hang- en sluitwerk en fabrikanten van gevelelementen zijn vertegenwoordigd op de informatiemarkt.

Speciale aandacht is er voor de sociale veiligheid in de wijk. Om 17.45 uur vertelt drs. K. Fortuin van het Verwey-Jonker instituut te Utrecht over de ins en outs van sociale veiligheid en de sociale wensen, problemen en maatregelen die verbonden zijn met de leefbaarheid in de wijk.

PKVW-alarm
Ook wordt het PKVW-alarm gelanceerd. Hierbij wordt, naast de bouwkundige beveiliging van een woning, een alarmsysteem aangebracht waarbij in geval van alarm de bewoner of een door hem gekozen persoon alarmmelding op zijn mobiele telefoon doorkrijgt. Door middel van een spreek-luisterverbinding kan de bewoner contact maken met zijn woning om te horen wat er aan de hand is en indien nodig actie ondernemen. De inbreker wordt met dit alarm gesignaleerd wanneer hij poogt binnen te komen. De bouwkundige beveiliging houdt hem zeker 3 minuten buiten en dit alarmsysteem verhoogt de veiligheid(sgevoelens) van de bewoner.

Webshop
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen(r) biedt op www.politiekeurmerk.nl een groot aantal diensten aan voor haar partners. Binnenkort komt daar een extra service bij: de online webshop. Zo kunnen bij het PKVW aangesloten bedrijven snel en makkelijk producten bestellen. Tijdens de bedrijvendag krijgen de aanwezigen een voorproefje van deze nieuwe dienst.

Workshops
Vanaf 19.00 uur zijn PKVW-adviseurs welkom op de informatiemarkt. Hier presenteren fabrikanten, opleidingsinstituten en andere partners zich aan hen. Tijdens de informatiemarkt worden er workshops gehouden: Om 19.30 uur de workshop 'Alarmconcept, werk voor de toekomst' door dhr. T. Hesselman, om 20.15 uur de workshop 'Veilig Internetten, introductie van de organisatie Surf op Safe' door dhr. H. Sie en om 21.00 uur 'Enquête PKVW bedrijven: wensen en opmerkingen' door dhr. J. Rensen.