Ingezonden persbericht


Stadsdeel Zuidoost - Officiële opening derde verblijfsruimte Zuidoost

17/02/2004 - Portefeuillehouder Welzijn Ronald Neslo opent dinsdag 17 februari, samen met de wethouder Zorg, officieel de verblijfs- en dagactiviteitenruimte voor verslaafden aan de Dolingadreef. Het dagelijks bestuur van Zuidoost heeft zich in haar strijd tegen de drugsoverlast in Zuidoost hard gemaakt voor de realisatie van deze verblijfsruimte annex dagactiviteitenruimte. Doordat verslaafden in deze ruimte kunnen gebruiken en een zinvolle dagbesteding hebben, vermindert het de overlast voor buurtbewoners.

De ruimte aan de Dolingadreef is vorig jaar in gebruik genomen. Portefeuillehouder Neslo is blij met de realisatie van deze ruimte. "Het stadsdeelbestuur heeft vorig jaar een drugsnota opgesteld waarin het terugdringen van de drugsoverlast in Zuidoost en uitbreiding van voorzieningen voor verslaafden centraal staan. Binnen twee jaar moet de overlast zichtbaar zijn verminderd. Deze derde verblijfruimte is een van de middelen die we hebben willen inzetten in onze strijd tegen de drugsoverlast. Neslo voert hier nog aan toe: " Juist door kleinschalige voorzieningen verspreid over de buurten waar er veel overlast is, pakken we de problemen op maat aan". De twee andere verblijsruimten in Zuidoost zijn gevestigd aan de Flierbosdreef en de Elsrijkdreef.

Op de dag van de officiële opening is er ook een open dag voor omwonenden. Bewoners van de D en F buurt, ook de toekomstige bewoners, zijn uitgenodigd om tussen 17.00 en 19.00 uur een kijkje te nemen in de verblijfsruimte en dagactiviteitenruime. Zij kunnen een rondleiding krijgen en vragen stellen aan de begeleiders van de verslaafden. De officiële openingshandeling is om 17.30 uur.