Provincie Limburg

Stimuleringsregeling Limburgs Vrijwilligerswerk groot succes Vrijwilligers vragen massaal subsidie aan

Veel Limburgse vrijwilligersorganisaties hebben vandaag een subsidieaanvraag bij de Provincie Limburg ingediend. Gedeputeerde Vrehen: De regeling, die op 16 februari van start is gegaan, voorziet in grote behoeften. Het aantal ingestuurde aanvragen overschrijdt nu al het beschikbare subsidiebedrag. Daarom zien Gedeputeerde Staten zich gedwongen de regeling met ingang van 17 februari stop te zetten.

De stimuleringsregeling trad vandaag in werking. De belangstelling is enorm. Ruim 6000 keer is het aanvraagformulier van de website van de Provincie Limburg gehaald. Vanaf vanochtend vroeg hebben mensen de aanvraagformulieren bij het Gouvernement afgegeven, toegestuurd per fax en zijn aanvraagformulieren per post binnengekomen. Omdat er nu reeds meer aanvragen binnen zijn dan gehonoreerd kunnen worden, zetten Gedeputeerde Staten de regeling met ingang van 17 februari stop. Het is voor vrijwilligersorganisaties dus niet meer zinvol om alsnog een aanvraagformulier in te sturen, aldus gedeputeerde Herman Vrehen. De binnengekomen aanvraagformulieren worden getoetst aan de door Gedeputeerde Staten vastgestelde procedure (datum, compleet ingevuld en voldaan aan de juridische voorwaarden).

Gedeputeerde Staten besloten 390.000,- ter beschikking te stellen voor de stimuleringsregeling Limburgs Vrijwilligerswerk 2004. Alle Limburgse verenigingen, organisaties en clubs die activiteiten ontplooien met en voor vrijwilligers konden door het invullen van een aanvraagformulier één keer 1.000,- subsidie ontvangen.

16-2-2004 16:57