Gemeente Stein


Inspraak voorontwerp van bestemmingsplan Kern Stein 17-02-2004

De gemeente werkt aan nieuw bestemmingsplan voor de kern Stein. Het bestemmingsplan omvat alle woonwijken van de plaats Stein inclusief de gebieden Steinerbos, Het Hetjen en bedrijventerrein Kerensheide. Het plan krijgt overwegend een conserverend karakter.

Dit betekent dat de gronden zoveel mogelijk bestemd worden conform het huidig gebruik. Belangrijk uitgangspunt is verder het creëren van rechtsgelijkheid en uniformiteit voor de burgers. Recent is het voorontwerp gereedgekomen.

Ter inzage
Voor de inspraak ligt het voorontwerp-bestemmingsplan vanaf donderdag 26 februari tot en met 24 maart 2004, voor iedereen ter visie tijdens de openingsuren in het Infocentrum in de hal van het gemeentehuis en in de bibliotheek van Stein.

Verder is er nog een infoavond op dinsdag 9 maart 2004 om 19.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis.

Inloopdag
Op woensdag 17 maart 2004 is er een inloopdag voor bewoners en andere belanghebbenden. U bent van harte welkom om het bestemmingsplan Kern Stein te bekijken en daarover vragen te stellen aan de aanwezige ambtenaren. Op deze dag kunt u ook mondeling uw mening kenbaar maken. U kunt binnenlopen in het gemeentehuis van Stein tussen 9.00 en 19.00 uur bij de kantoorunit VRO.

Meningen
Gedurende bovengenoemde termijn kunnen ingezetenen en in de gemeente belanghebbende natuurlijke en rechtspersonen schriftelijk of mondeling hun mening (of zienswijze) kenbaar maken.

Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: Burgemeester en Wethouders van Stein, Postbus 15, 6170 AA Stein. Mondelinge reacties kunnen tijdens kantooruren worden ingebracht bij Ruimtelijke Ordening (doorkiesnummers 046-435934 en 4359235).

Degene die zijn zienswijze naar voren heeft gebracht wordt in de gelegenheid gesteld daarover van gedachten te wisselen in een hoorzitting met de wethouder ruimtelijke ordening. Van de mondelinge en schriftelijke inspraakreacties wordt een eindverslag opgesteld dat ter kennis wordt gebracht van de insprekers en de gemeenteraad.

Informatie
Voor informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de heren E. Claessen (tel: 046-4359234) en H. Curvers (tel: 046-4359235).